Ogólna technologia żywności /SGGW/

szkoła wyższa
30
PLN
Ogólna technologia żywności /SGGW/
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 30,00 zł
Cena netto: 28,57 zł
egz.
Spis treści:
Wprowadzenie ... 7

1. Czyszczenie i sortowanie surowców
Alicja Ceglińska, Grażyna Cacak-Pietrzak ... 9

2. Rozdrabnianie
Grażyna Cacak-Pietrzak, Alicja Ceglińska ... 21

3. Zamrażanie
Andrzej Jarczyk, Stanisław Kalisz ... 31

4. Obróbka termiczna surowców
Marta Mitek, Joanna Niewczas ... 45

5. Pasteryzacja
Marta Mitek, Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia, Krystian Marszałek ... 57

6. Sterylizacja termiczna
Lech Adamczak, Aneta Cegiełka ... 71

7. Filtracja
Andrzej Jarczyk, Andrzej Gasik ... 82

8. Ekstrakcja
Małgorzata Wroniak, Krzysztof Krygier ... 90

9. Tłoczenie
Małgorzata Wroniak ... 101

10. Suszenie rozpyłowe
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 112

11. Procesy membranowe
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 122

12. Procesy fermentacyjne
Iwona Ścibisz ... 135

13. Hydroliza enzymatyczna
Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski ... 148

14. Wirowanie i homogenizacja
Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 157

15. Koagulacja i żelowanie
Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Anna Florowska ... 169

Szczegóły

ISBN 9788375834802
Autor Praca zbiorowa
Oprawa broszura
Rok wydania 2013
Format B-5
Stron 179

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl