Ogólna technologia żywności /SGGW/

Dostępność: brak towaru
Cena brutto: 30,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
30.00
Cena netto: 28,57 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość EGZ.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Spis treści:
Wprowadzenie ... 7

1. Czyszczenie i sortowanie surowców
Alicja Ceglińska, Grażyna Cacak-Pietrzak ... 9

2. Rozdrabnianie
Grażyna Cacak-Pietrzak, Alicja Ceglińska ... 21

3. Zamrażanie
Andrzej Jarczyk, Stanisław Kalisz ... 31

4. Obróbka termiczna surowców
Marta Mitek, Joanna Niewczas ... 45

5. Pasteryzacja
Marta Mitek, Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia, Krystian Marszałek ... 57

6. Sterylizacja termiczna
Lech Adamczak, Aneta Cegiełka ... 71

7. Filtracja
Andrzej Jarczyk, Andrzej Gasik ... 82

8. Ekstrakcja
Małgorzata Wroniak, Krzysztof Krygier ... 90

9. Tłoczenie
Małgorzata Wroniak ... 101

10. Suszenie rozpyłowe
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 112

11. Procesy membranowe
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 122

12. Procesy fermentacyjne
Iwona Ścibisz ... 135

13. Hydroliza enzymatyczna
Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski ... 148

14. Wirowanie i homogenizacja
Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 157

15. Koagulacja i żelowanie
Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Anna Florowska ... 169

Szczegóły

ISBN 9788375834802
Autor Praca zbiorowa
Oprawa br
Rok wydania 2013
Format b5
Stron 179

Opinie o produkcie (0)

Submit
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl