Podstawy dietetyki wyd.2

Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 25,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
25.00
Cena netto: 23,81 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Spis treści:
Przedmowa (Jacek Bujko)
1. Wprowadzenie do dietetyki (Ewa Lange)
2. Ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetycznym (Jacek Bujko)
3. Żywienie dzieci w pierwszym roku życia (Bożena Rutkowska)
4. Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego (Dariusz Włodarek, Ewa Lange)
5. Zaburzenia trawienia i wchłaniania (Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska)
6. Ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby (Danuta Gajewska)
7. Kamica pęcherzyka żółciowego (Danuta Gajewska)
8. Kamica układu mochowego (Lucyna Kozłowska)
9. Patofizjologia i dietoterapia otyłości (Dariusz Włodarek, Ewa Lange)
10. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy (Ewa Lange)
11. Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy (Bożena Rutkowska)
12. Postępowanie dietetyczne w cukrzycy (Bożena Rutkowska)
13. Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego (Danuta Gajewska)
14. Dietoterapia i dietoprofilaktyka osteoporozy.

Szczegóły

ISBN 9788375830385
Autor Bujko Jacek
Oprawa br
Rok wydania 2015
Format b5
Stron 237

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl