Podstawy dietetyki wyd.2

szkoła wyższa
25
PLN
Podstawy dietetyki wyd.2
in_stock
Dostępność:
jest
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 25,00 zł
Cena netto: 23,81 zł
egz.
Spis treści:
Przedmowa (Jacek Bujko)
1. Wprowadzenie do dietetyki (Ewa Lange)
2. Ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetycznym (Jacek Bujko)
3. Żywienie dzieci w pierwszym roku życia (Bożena Rutkowska)
4. Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego (Dariusz Włodarek, Ewa Lange)
5. Zaburzenia trawienia i wchłaniania (Dariusz Włodarek, Bożena Rutkowska)
6. Ostre i przewlekłe wirusowe zapalenia wątroby (Danuta Gajewska)
7. Kamica pęcherzyka żółciowego (Danuta Gajewska)
8. Kamica układu mochowego (Lucyna Kozłowska)
9. Patofizjologia i dietoterapia otyłości (Dariusz Włodarek, Ewa Lange)
10. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy (Ewa Lange)
11. Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy (Bożena Rutkowska)
12. Postępowanie dietetyczne w cukrzycy (Bożena Rutkowska)
13. Niefarmakologiczne metody leczenia nadciśnienia tętniczego (Danuta Gajewska)
14. Dietoterapia i dietoprofilaktyka osteoporozy.

Szczegóły

ISBN 9788375830385
Autor Bujko Jacek
Oprawa broszura
Rok wydania 2015
Format B-5
Stron 237

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl