Surowce spożywcze pochodzenia roślinnego
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Spis treści
Wstęp
Warzywa
Podział warzyw i jego kryteria
Charakterystyka poszczególnych grup i gatunków
1.Warzywa kapustne
2. Warzywa cebulowe
3. Warzywa korzeniowe
4. Warzywa liściowe
5. Warzywa rzepowate
6. Warzywa strączkowe
7. Warzywa psiankowate
8. Warzywa dniowate
9. Warzywa wieloletnie
10. Warzywa rożne
Rośliny okopowe
1. Rośliny zbożowe
Owoce
1. Owoce egzotyczne
2. Owoce ziarnkowe
3. Owoce pestkowe
Orzechy
Przyprawy
Grzyby uprawne
Ocena jakościowa surowców pochodzenia roślinnego metodą organoleptyczną
Szczegóły
ISBN | 9788372449290 |
Autor | Świetlikowska Krystyna |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2008 |
Format | b5 |
Stron | 377 |