Technologia przetwórstwa mięsa.wyd.2

szkoła wyższa
60
PLN
Technologia przetwórstwa mięsa.wyd.2
in_stock
Dostępność:
jest
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 60,00 zł
Cena netto: 57,14 zł
egz

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.
Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.
W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Szczegóły

ISBN 9788363623197
Autor Olszewski Adam
Oprawa broszura
Rok wydania 2014
Format B-5
Stron 345

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl