Kategorie

Toksykologia żywności. Przewodnik do ćwiczeń

szkoła wyższa
30
PLN
Toksykologia żywności. Przewodnik do ćwiczeń
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 30,00 zł
Cena netto: 28,57 zł
egz

Niniejsza publikacja przeznaczona jest przede wszystkim dla studentów Wydziału
Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW jako pomoc dydaktyczna do
ćwiczeń z przedmiotu toksykologia żywności. Może również
stanowić pomoc dla prowadzących zajęcia dydaktyczne w innych ośrodkach
kształcących specjalistów związanych z żywnością i
żywieniem.

Jest to już IV wydanie tej publikacji, której koncepcja i zakres tematyczny,
podobnie jak w przypadku poprzednich wydań, zostały dostosowane do potrzeb
programu nauczania realizowanego na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka
i Konsumpcji SGGW (nie zawiera zagadnień z zakresu zanieczyszczeń biologicznych
żywności, które omawiane są w ramach innych przedmiotów).
Zaproponowane ćwiczenia mają charakter obliczeniowy, poglądowy i
laboratoryjny. Jednak zagadnienia związane z analityką, realizowane w
programie studiów w ramach oddzielnego przedmiotu, zostały ograniczone do niezbędnego
minimum.
Publikację podzielono na 4 części, które dotyczą
zagadnień toksykologii ogólnej (3 ćwiczenia), substancji antyodżywczych
w żywności (2 ćwiczenia), substancji dodatkowych (6 ćwiczeń)
i zanieczyszczeń chemicznych (8 ćwiczeń). Każdy rozdział
składa się z krótkiego wprowadzenia teoretycznego, a każde ćwiczenie
-z wiadomości wprowadzających dotyczących określonego zagadnienia
oraz części praktycznej z opisem wykonania ćwiczenia, zadaniami dla
studentów, wykazem materiałów i sprzętów. Większość ćwiczeń
zawiera kilka elementów wykonawczych,

Szczegóły

ISBN 9788375832280
Autor Praca zbiorowa
Oprawa broszura
Rok wydania 2010
Format B-5
Stron 232

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl