Kategorie

Żywność pochodzenia zwierzęcego - wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej

szkoła wyższa
35
PLN
Żywność pochodzenia zwierzęcego - wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 35,00 zł
Cena netto: 33,33 zł
egz.
Spis treści
Wprowadzenie ... 5
Część 1. Przetwórstwo mięsa
1.1. Uwarunkowania jakości surowca mięsnego ... 9
Wiesław Przybylski
1.2. Technologia produkcji wędlin – aspekty jakościowe ... 28
Danuta Jaworska
1.3. Technologia otrzymywania konserw ... 54
Danuta Jaworska
1.4. Przetwórstwo mięsa drobiowego – aspekty jakościowe ... 73
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Jaworska
Część 2. Przetwórstwo mleka
2.1. Mleko surowe i spożywcze ... 91
Andrzej Janicki
2.2. Produkcja fermentowanych napojów z mleka ... 105
Andrzej Janicki
2.3. Technologia produkcji serów, serków, twarogów i twarożków ... 118
Andrzej Janicki
2.4. Technologia produkcji mleka w proszku i odżywek mlecznych – ocena jakościowa produktów ... 134
Celina Wieczorek
2.5. Produkcja masła – ocena jakościowa produktów ... 149
Celina Wieczorek
2.6. Desery mleczne ... 165
Katarzyna Kajak-Siemaszko, Andrzej Janicki
Część 3. Przetwórstwo ryb
3.1. Technologia ryb i przetworów rybnych ... 181
3.1.1. Charakterystyka surowca, przydatność do przetwórstwa, wędzenie, marynowanie ... 181
Ewa Czarniecka-Skubina
3.1.2. Wytwarzanie konserw z ryb i bezkręgowców morskich, farsze rybne surimi ... 199
Ewa Czarniecka-Skubina, Elżbieta Olczak, Danuta Jaworska
3.1.3. Zmiany jakościowe ryb w procesie zamrażania i przechowywania zamrażalniczego ... 220
Elżbieta Żelechowska
3.1.4. Otrzymywanie ryb solonych oraz ocena jakościowa produktu ... 229
Elżbieta Żelechowska
Część 4. Pozostałe produkty pochodzenia zwierzęcego
4.1. Miody naturalne – wytwarzanie, rodzaje, aspekty jakościowe ... 243
Danuta Jaworska
4.2. Technologia przetwarzania jaj ... 258
Wiesław Przybylski, Danuta Jaworska, Elżbieta Żelechowska

Szczegóły

ISBN 9788375836028
Autor Jaworska M.Pawłowska J.Zaleska M.Pawłowski J.
Oprawa broszura
Rok wydania 214
Format B-5
Stron 271

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl