Kategorie
Producent
- A-ti Sp. z o.o. + (1)
- a5 + (1)
- Agencja Promocji Zieleni (6)
- AJ-PRESS (2)
- Akuracik (1)
- AKURAT + (2)
- Albatros + (3)
- Albatros + (2)
- Albatros + (1)
- Albatros + (5)
- Alma-Press Oficyna Wydawnicza (2)
- Amber + (2)
- Amber + (1)
- Answer (2)
- Autornia (1)
- Axel Springer + (1)
- Axis Mundi (1)
- Bellona (14)
- Bezdroża (457)
- Biblioteka Gaze + (1)
- Biznes Kreator (1)
- Bratni Zew + (1)
- brYA (3)
- CB Agencja Wydawnicza (11)
- Centrum Architektury (2)
- Cyranka Wydawnictwo (4)
- Czarne Wydawnictwo (6)
- Czwarta Strona Grupa Wyd.Poznańskiego (2)
- Czwarta Strona Grupa Wyd.Poznańskiego (1)
- Czwarta Strona Grupa Wyd.Poznańskiego (2)
- Czwarta Strona Grupa Wyd.Poznańskiego (1)
- Czwarta Strona Grupa Wyd.Poznańskiego (1)
- Daunpol Sp. z o.o. (24)
- Dragon + (2)
- Dragon + (1)
- Druga Strona wydawnictwo (1)
- DWIE SIOSTRY + (1)
- Edima (1)
- Editio (86)
- Editiored (44)
- Egmont + (4)
- esprit + (1)
- Esteri + (1)
- EURO PILOT Sp.z o.o. (15)
- ExpressMap + (2)
- F.H.=TEL-MAK= mgr Leszek Czerkies (1)
- Fabryka Słów + (1)
- Feeria + (1)
- Feeria + (1)
- Fenix. Fenix + (2)
- Fenix. Fenix + (2)
- FILIA + (3)
- FILIA + (8)
- FILIA + (2)
- FILIA + (4)
- FUH CAISSA (1)
- Geberthner-Wolf (1)
- GRAFIKA Usługi Wydawnicze I.Knechta (4)
- Graphito (1)
- GREG + (2)
- GREG + (22)
- Grochowski Paweł (2)
- Helion Gliwice (54)
- Historyczna Katarzyna Lech (2)
- Horyzonty + (1)
- IBIS + (1)
- IN ROCK + (1)
- Inicjał (1)
- INNE (2)
- Insignis + (1)
- Instytut Amity (1)
- Instytut Wydawniczy ERICA (3)
- Instytut wydawniczy ERICA (1)
- Instytut Zarządzania Informacją Sp.z o.o. (1)
- ISKRY (1)
- IUVI + (1)
- Jaguar + (1)
- Jaguar + (1)
- Kopiec Bernard (1)
- KRAM-Wydawnictwo Jerzy Mliczewski (4)
- Książka i Wiedza (1)
- Księgarnia Zdanowicz (4)
- KSIĘŻY MŁYN Dom Wydawniczy Michał Koliński (28)
- Literackie Wydawnictwo (6)
- Literat + (6)
- Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza (1)
- Mada (1)
- Marginesy Wydawnictwo (4)
- Medium Grupa (4)
- MMPBOOKS (1)
- MOREX (2)
- Mova + (1)
- Muchomor (1)
- Multico i P.W.R + (2)
- Multico i P.W.R + (1)
- MUZA (2)
- MUZA SA. + (1)
- MUZA SA. + (1)
- Muzeum Niepodległości (1)
- Muzeum Wojska Polskiego (1)
- NATIONAL GEOGRAPHIC (1)
- Niezwykłe + (1)
- Noblelashes (1)
- Noir sur Blanc + (1)
- Noir sur Blanc + (2)
- Novae Res wydaw + (1)
- Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej (2)
- Oficyna Wydawnicza RYTM sp.z o.o. (1)
- Oficyna wydawnicza Volumen (1)
- Olesiejuk (1)
- One Press (2)
- OTWARTE + (1)
- OTWARTE + (1)
- Paladin Press (1)
- Państwowy Instytut Wydawniczy (1)
- PASCAL (2)
- Pascal + (1)
- Pascal + (1)
- Pirografia (1)
- PODKOWA Wydawnictwo Spółka Jawna (1)
- Politechnika Śląska (1)
- PolskaKsiegarnia (7)
- Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne (1)
- PROKSENIA (1)
- PRÓSZYŃSKI I S- + (1)
- PRÓSZYŃSKI I S- + (3)
- PRÓSZYŃSKI I S- + (4)
- PRÓSZYŃSKI I S- + (2)
- PRÓSZYŃSKI I S- + (1)
- PRÓSZYŃSKI I S- + (20)
- Przedsięwzięcie Galicja (1)
- Purple book + (1)
- PWN Wydawnictwo Naukowe (4)
- PZWL (1)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (8)
- Rebis (2)
- REBIS + (1)
- Red Circle (1)
- Regio + (1)
- Replika (1)
- Replika Wydawni + (1)
- Reprint (1)
- SBM + (1)
- Self Publishing (8)
- Sensus (24)
- Septem (59)
- Sine + (3)
- Sine Qua Non + (2)
- Solis + (1)
- SONIA DRAGA sp.z o.o.P.H.U. (4)
- Sowa (5)
- SPORTWIN (1)
- Stara Szkoła + (1)
- Stowarzyszenie Pokolenie (1)
- STRATUS (4)
- SUZI-Firma Wydawniczo-Medialna PPHU "SUZI" (2)
- SUZI-Firma Wydawniczo-Medialna PPHU =SUZI= (18)
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (15)
- Szkoła Medytacji (1)
- Szkoła pod żaglami (1)
- Śląskie ABC (1)
- Tisso-Toys Marcin Banach (95)
- Towarzystwa Wyd.Bluszcz (1)
- Uniwersytet Przyrodniczy Poznań Wydawnictwo (5)
- Urban & Partner (1)
- Vectra + (1)
- VIDEOGRAF (1)
- War Book (1)
- Wiedza Powszechna (16)
- Wielka Litera + (1)
- WKŁ -Wydawnictwa Komunikacji i Łączności Sp.z o.o. (1)
- WNT-Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Sp.z o.o. (2)
- Wojskowa Akademia Techniczna im.Jarosława Dąbrowskiego (1)
- WSiP/REA (1)
- Wyd.Gaj Krzysztof M. (2)
- Wyd.Napoleon V (1)
- Wyd.Prószyński i S-ka (3)
- Wyd.Rafał Dmowski (2)
- Wydawnictwo A.G.H.im.Stanisława Staszica (1)
- Wydawnictwo Arkady (63)
- Wydawnictwo ASTRUM Sp.z o.o. (1)
- Wydawnictwo beYA (2)
- Wydawnictwo Czarna Owca (8)
- Wydawnictwo Debit (1)
- Wydawnictwo DUMONT (23)
- Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego s.c. (1)
- Wydawnictwo Filtry (1)
- Wydawnictwo Karakter Kraków (1)
- Wydawnictwo Lampart (1)
- Wydawnictwo Nasza Księgarnia (2)
- Wydawnictwo Penelopa Sp.z o.o. (75)
- Wydawnictwo Politechniki Częstochowskiej (1)
- Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej (3)
- Wydawnictwo RM (329)
- Wydawnictwo Spisek Pisarzy (4)
- Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne (6)
- Wydawnictwo Świat Książki (5)
- Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego (1)
- Wydawnictwo Uniwersytetu W-skiego (1)
- Wydawnictwo VESPER (2)
- Wydawnictwo Węccy (1)
- Wydawnictwo Zysk i S-ka (3)
- Wytwórnia + (1)
- WZ&MS Związek Niewiast Katolickich w Czechosłowacji (1)
- You & Ya + (1)
- ZACHEM F.P.H. Tadeusz Głowala (2)
- Zeta-Ars (3)
- Zielona Sowa (4)
- Znak- Społeczny Instytut Wydawniczy (14)
- ZP (21)
- Zwierciadło (1)
- Zysk i S-ka + (1)
Dostępność
Cena
-
od
do
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą książek, które idealnie sprawdzą się jako rozrywka i sposób na spędzenie wolnego czasu.
Nasza księgarnia internetowa oferuje wiele różnych publikacji, które dostarczą Ci wiele przyjemności i inspiracji. Znajdziesz u nas książki o gotowaniu, zdrowym stylu życia, ogrodnictwie, rękodziele, fotografii, sztuce kulinarnej, literaturze popularnonaukowej i wiele innych. Wszystkie nasze książki zostały napisane przez doświadczonych autorów i zawierają wiele ciekawych informacji oraz praktycznych porad. Zachęcamy do przeglądania naszej oferty i wyboru najlepszych książek, które pozwolą Ci cieszyć się wolnym czasem w sposób twórczy i przyjemny
Żywność prozdrowotna. Składniki i technologia.
Obserwowane od kilkunastu lat wzmożone zainteresowanie konsumentów zdrowiem oraz żywnością i związaną z tym zmiana zachowań żywieniowych przyczyniły się do rozwoju nowego segmentu żywności prozdrowotnej. Obecności składników prozdrowotnych w tego rodzaju żywności przypisuje się rolę wspomagającą w zapobieganiu niektórym schorzeniom. Prowadzenie działań promujących zachowania prozdrowotne jest jednym z ważnych elementów strategii żywienia.
Niniejsze opracowanie ma pomóc w zrozumieniu roli różnych składników żywności w utrzymaniu dobrego zdrowia. Przedstawiono w nim funkcję tych składników oraz zagadnienia surowcowe i technologiczne związane z produkcją żywności o charakterze prozdrowotnym.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Substancje dodatkowe w przetwórstwie mięsa.
Stosowanie substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa zyskało zarówno wielu zwolenników - szczególnie wśród producentów, jak i przeciwników – zwłaszcza w grupie konsumentów. Dla pierwszych dodatki są dobrym narzędziem do uzyskania powtarzalnej jakości przy zróżnicowanym surowcu oraz zabezpieczają trwałość ,a "przy okazji" poprawiają efektywność ekonomiczną produkcji. Drudzy widzą w tych substancjach główną przyczynę niskiej jakości wyrobów. Obserwowane istotne pogorszenie jakości produktów zawierających różne dodatki przeważnie jest skutkiem nieumiejętności ich stosowania lub nieprzestrzegania opracowanych zaleceń. Prezentowana publikacja przybliża czytelnikowi problematykę wykorzystania substancji dodatkowych w racjonalnie prowadzonym procesie produkcji wyrobów mięsnych. Ma na celu przedstawienie właściwości różnych grup dodatków-ich zalet i wad oraz niebezpieczeństw związanych z ich używaniem. Zawiera informacje zarówno podstawowe, jak i technologiczne. Uwzględnia też ograniczenia prawne w stosowaniu dodatków. Książka jest przeznaczona głównie dla technologów zatrudnionych w przetwórstwie mięsnym, rybnym, garmażeryjnym oraz koncentratów spożywczych. Ze względu na informacje podstawowe i opisy metodyczne powinna być wykorzystana jako pomoc dydaktyczna dla słuchaczy różnych studiów związanych z technologią żywności.
Dostępność: brak towaru
Wędliny surowe. Wybrane działy z technologii mięsa.
Produkcja wędlin surowych polega na umiejętnym kierowaniu przemianami biochemicznymi oraz mikrobiologicznymi, a także procesami fizycznymi, które zachodzą w surowcu mięsnym i tłuszczowym zarówno w trakcie produkcji wędliny (dojrzewanie produkcyjne), jak i w okresie jej przechowywania (dojrzewanie poprodukcyjne). W polskiej literaturze fachowej brak jest kompleksowego, aktualnego przeglądu zagadnień dotyczących produkcji wędlin surowych. Niniejsze opracowanie powinno być przydatne studentom i technologom zainteresowanym podjęciem produkcji nowych asortymentów wędlin surowych na skalę przemysłową.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Produkty mleczne.Technologia i rola w żywieniu człowieka.
Mleko i przetwory mleczne stanowią ważny składnik wyżywienia ludzi na całym świecie, a przemysł mleczarski jest jedną z najdynamiczniej rozwijających się gałęzi gospodarki żywnościowej. Książka „Produkty mleczne” w przystępny sposób prezentuje współczesne metody pozyskiwania i przerobu mleka, charakteryzuje produkty mleczarskie wytwarzane w kraju i na świecie, omawia ich wartość odżywczą i dietetyczną oraz sposoby kulinarnego wykorzystania. Wyjaśnia także kontrowersje związane z nadwrażliwością na składniki mleka i stosowaniem mleka modyfikowanego w żywieniu niemowląt i małych dzieci. W zamyśle Autorów ma ona upowszechnić prawdziwy obraz współczesnego mleczarstwa i przekonać Czytelnika, że bez odpowiedniego poziomu spożycia produktów mlecznych nie można oczekiwać dobrego stanu zdrowia społeczeństwa.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
EWOLUCJA NA TALERZU CZYLI WCZORAJ, DZIś I JUTRO ŻYWIENIA CZŁOWIEKA.
Książka składa się z dwóch integralnych części. Pierwsza z nich traktuje o historii , dniu dzisiejszym i przyszłości odżywiania się mieszkańców naszego globu, z położeniem akcentu na związki z aktywnością fizyczną, środowiskiem naturalnym i promocją zdrowia. Ukazuje też ewolucję sztuki kulinarnej i perspektywy rozwoju gastronomii oraz współczesne problemy związane z żywnością prozdrowotną i suplementacją diety.
Druga część książki poświęcona jest nauce o żywieniu człowieka, jej podwalinom, współczesnym osiągnięciom i zadaniom na przyszłość. Mowa w niej również o zmianach w podejściu do norm żywieniowych i tabel wartości odżywczych jako podstawowych instrumentów racjonalizacji żywienia oraz metodologii oceny sposobu żywienia i jego adekwatności do potrzeb organizmu.
Dostępność: brak towaru