
Kategorie
Producent
-
KaBe S.C.Wydawnictwo i Handel Książkami (1)
-
Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej (3)
-
Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej (4)
-
Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej (1)
-
Pol.Krakowska (5)
-
Politechnika Śląska (2)
-
Pracownia Komputerowa Jacka Skalmierskiego (1)
-
PWN Wydawnictwo Naukowe (4)
-
Stowarzyszenie Producentów Cementu (1)
-
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (1)
-
WNT-PWN (2)
-
WNT-Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Sp.z o.o. (4)
-
Wydawnictwo A.G.H.im.Stanisława Staszica (1)
-
Wydawnictwo Arkady (1)
-
Wydawnictwo Politechniki Częstochowskiej (1)
-
Wydawnictwo Politechniki Koszalińskiej (2)
-
Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej (3)
-
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny Szczecin (3)
Dostępność
Cena
-
od
do
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego. 2017

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym.
Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym.
Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Inżynieria metali i technologie materiałowe wyd. 2 zmienione

brak opisu
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Inżynieria materiałowa wwyd.4. zmienione /WNT/

Inżynieria materiałowa - ISBN 9788301193300
Podręcznik Inżynieria Materiałowa zawiera syntetyczny wykład podstaw materiałoznawstwa. Autor omawia:
- budowę wewnętrzną ciał stałych
- związki między strukturą i własnościami a procesem wytwarzania materiałów
- własności głównych grup materiałów inżynierskich
- problemy formowania materiałów i korozji
- własności elektryczne, magnetyczne, optyczne oraz cieplne materiałów.
Cennym uzupełnieniem książki jest słowniczek pojęć stosowanych w inżynierii materiałowej.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Druty ze stali i stopów specjalnych

Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
