Kategorie
Producent
- Helion Gliwice (1)
- Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej (2)
- Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej (24)
- Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej (4)
- PODKOWA Wydawnictwo Spółka Jawna (1)
- Pol.Krakowska (4)
- Politechnika Lubelska (1)
- Politechnika Śląska (15)
- PWN Wydawnictwo Naukowe (10)
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (10)
- WNT-PWN (3)
- WNT-Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Sp.z o.o. (5)
- Wydawnictwo A.G.H.im.Stanisława Staszica (5)
- Wydawnictwo Arkady (2)
- Wydawnictwo Oświatowe FOSZE (2)
- Wydawnictwo Politechniki Poznańskiej (1)
- Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne (1)
- Wydawnictwo Uniwersytetu M.C.Skłodowskiej (1)
Dostępność
Cena
-
od
do
Książki o chemii dla studentów, chemików, badaczy do nauki zawodu i pogłębiania wiedzy.
Biotechnologia żywności. wydanie .2 zmienione
Biotechnologia żywności
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.
Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.
W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.
Podręcznik Biotechnologia żywności jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Laboratorium chemii organicznej, techniki pracy i przepisy BHP
Laboratorium chemii organicznej
W podręczniku zawarto cenny zbiór zasad obowiązujących w laboratorium chemii organicznej, dotyczących opanowania techniki laboratoryjnej, prowadzenia podstawowych operacji jednostkowych i ich zastosowania w wielu metodach rozdzielenia, a także oczyszczania związków organicznych. Kompleksowo omówiono użytecznośc tych związków, z uwzględnieniem ich właściwości fizykochemicznych oraz wynikających z nich zagrożeń. Podano przepisy BHP, których należy przestrzegać, aby zapewnić bezpieczne stosowanie substancji chemicznych, często rakotwórczych, mutagennych, teratogennych czy po prostu toksycznych.
Dostępność: brak towaru
Ocena i kontrola jakości wyników pomiarów analitycznych
brak opisu
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
NIEBEZPIECZNE DIOKSYNY
Spis treści:
- Czym są dioksyny
- Historia dioksyn
- Budowa polichlorowanych dibenzodioksyn i dibenzofuranów
- Fenomen chemiczny - 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioksyna
- Stężenie polichlorowanych dibenzodioksyn, dibenzofuranów i bifenyli. Równoważnik toksyczności
- Źródła polichlorowanych dibenzodioksyn i dibenfuranów
- Procesy termiczne
- Powstawanie dioksyn w procesach termicznych
- Powstawanie dioksyn w procech chemicznych
- Sposoby rozkładu i usuwania polichlorowanych dibenzodioksyn, dibenzofuranów i bifenyli ze środowiska
- Inne metody usuwania polichlorowanych dibenzodioksyn, dibenzofuranów i bifenyli ze środowiska
- Imisja dioksyn z instalacji do spalania odpadów
Dostępność: brak towaru
Co to jest? Woda, powietrze, ciepło i zimno, chemia
Dlaczego woda zamienia się w lód, z czego składa się powietrze, jak działa termometr? - to tylko niektóre z zagadnień prezentowanych w książce Woda, powietrze, ciepło i zimno, chemia z serii ...
Dostępność: brak towaru