Kategorie
Producent
- Cyranka Wydawnictwo (1)
- Druga Strona wydawnictwo (1)
- Editio (1)
- GRAFIKA Usługi Wydawnicze I.Knechta (2)
- Helion Gliwice (1)
- KSIĘŻY MŁYN Dom Wydawniczy Michał Koliński (4)
- Mada (1)
- PolskaKsiegarnia (3)
- Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne (1)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (3)
- Self Publishing (1)
- Sensus (5)
- Septem (11)
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (2)
- Śląskie ABC (1)
- Towarzystwa Wyd.Bluszcz (1)
- Uniwersytet Przyrodniczy Poznań Wydawnictwo (5)
- Urban & Partner (1)
- Wyd.Prószyński i S-ka (2)
- Wydawnictwo Arkady (1)
- Wydawnictwo Penelopa Sp.z o.o. (1)
- Wydawnictwo RM (85)
- Wydawnictwo Świat Książki (1)
- WZ&MS Związek Niewiast Katolickich w Czechosłowacji (1)
- Zeta-Ars (3)
Dostępność
Cena
-
od
do
Kucharz doskonały
Reprint oryginału z 1786 r. Pełny tytuł: Kucharz doskonały. Pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem. Okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb etc. Przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół oraz o wyborze i onychże używaniu, Tudzież robienia Wódek, Likworów, Syropów, Ciast i Cukrów. Z francuskiego przetłumaczony i wielą przydatkami pomnożony przez Woyciecha Wielądka. Autor swoje dzieło podzielił na dwie części. W pierwszej części zawarł przepisy na zupy, dania z wołowiny, skopowiny (skop - kastrowany baran), cielęciny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu i dziczyzny. Część druga zawiera przepisy na różnego rodzaju ryby morskie i rzeczne, jarzyny, potrawy z jaj, masło, ser i mleko, śmietany, naleśniki i pączki, pasztety i ciasta, zaprawy, pieczywo, sosy, komputy, konfitury, syropy i wódki.
Dostępność: brak towaru
Kuchnia polsko-francuska
"Kuchnia polsko-francuska" Antoniego Teslara- reprint oryginału wydanego w Krakowie, nakładem autora w 1910 roku.
Autor buł kuchmistrzem ś.p. J.E. Namiestnika Andrzeja ...
Dostępność: brak towaru