Kategorie
Producent
- Cyranka Wydawnictwo (1)
- Druga Strona wydawnictwo (1)
- Editio (1)
- GRAFIKA Usługi Wydawnicze I.Knechta (2)
- Helion Gliwice (1)
- KSIĘŻY MŁYN Dom Wydawniczy Michał Koliński (4)
- Mada (1)
- PolskaKsiegarnia (3)
- Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne (1)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (3)
- Self Publishing (1)
- Sensus (5)
- Septem (11)
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (2)
- Śląskie ABC (1)
- Towarzystwa Wyd.Bluszcz (1)
- Uniwersytet Przyrodniczy Poznań Wydawnictwo (5)
- Urban & Partner (1)
- Wyd.Prószyński i S-ka (2)
- Wydawnictwo Arkady (1)
- Wydawnictwo Penelopa Sp.z o.o. (1)
- Wydawnictwo RM (85)
- Wydawnictwo Świat Książki (1)
- WZ&MS Związek Niewiast Katolickich w Czechosłowacji (1)
- Zeta-Ars (3)
Dostępność
Cena
-
od
do
Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi, dla kobiet w ciąży.
Dostępność: brak towaru
Pomysły na drób i dzikie ptactwo
Prawdziwych smakoszy nie trzeba długo namawiać do jedzenia potraw z drobiu. Mięso to bowiem ma nie tylko wysokie walory smakowe, ale jest również niezwykle zdrowe. Zaliczane jest do mięs białych, które mają małą zdolność do wytwarz...
Dostępność: brak towaru
Dżemy i przetwory z domowej spiżarni
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu...
Dostępność: brak towaru
Potrawy z jarzyn w tym obiady jednodaniowe oraz kiszenie.
Potrawy z jarzyn w tym obiady jednodaniowe oraz kiszenie i konserwowanie jarzyn.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Pierniki. Niezbędny podręcznik dla cukierników, piernikarzy, piekarzy i kuchmistrzów.
Fabrykacja pierników. Niezbędny podręcznik dla cukierników.
Reprint
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Wędliny surowe. Wybrane działy z technologii mięsa.
Produkcja wędlin surowych polega na umiejętnym kierowaniu przemianami biochemicznymi oraz mikrobiologicznymi, a także procesami fizycznymi, które zachodzą w surowcu mięsnym i tłuszczowym zarówno w trakcie produkcji wędliny (dojrzewanie produkcyjne), jak i w okresie jej przechowywania (dojrzewanie poprodukcyjne). W polskiej literaturze fachowej brak jest kompleksowego, aktualnego przeglądu zagadnień dotyczących produkcji wędlin surowych. Niniejsze opracowanie powinno być przydatne studentom i technologom zainteresowanym podjęciem produkcji nowych asortymentów wędlin surowych na skalę przemysłową.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Pierniki. Niezbędny podręcznik dla cukierników, piernikarzy, piekarzy i kuchmistrzów. Plik PDF.
Fabrykacja pierników. Niezbędny podręcznik dla cukierników.
Jest to Reprint z 1927 roku, w postaci cyfrowej w formie PDF.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Wok.
Dania z woka - głębokiej patelni używanej do przyrządzania potraw metodą stir-fry - to doskonały pomysł na błyskawiczne i smaczne obiady. Smażenie w woku umożliwia nie tylko zachowanie naturalnych barw, aromatów i jędrności stosowanych składników, lecz także ich walorów odżywczych.
Dostępność: brak towaru
Domowe przetwory. Dżemy, galaretki, marmolady
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu...
Dostępność: brak towaru
Domowe marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne
Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.
Wypróbuj nasze ...
Dostępność: brak towaru
Przepisy Tatiany
Dla czytelników wspaniałej trylogii Paulliny Simons Jeździec Miedziany, Tatiana i Aleksander, Ogród Letni Tatiana i Aleksander oraz ich dzieci stali się jakby częścią rodziny. Dzięki tej książce możemy jeszcze raz wstąpić do ich domu, gdziekolwiek jest, i posmakować . tradycyjnych potraw kuchni rosyjskiej, najpopularniejszych dań amerykańskich i egzotycznych potraw pochodzących z dwóch kontynentów czasów wojny i pokoju, głodu i obfitości. Przepisy, które zdradza nam Tatiana, z pewnością zachwycą czytelników i smakoszy
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny