Kuchnia

Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchnni

Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchnni
Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchnni

Książka zawierająca przepisy na potrawy i dodatki oraz praktyczne porady dla miłośników sztuki kulinarnej. Dowodem na ich przydatność są lata doświadczenia jakimi poszczycić się mogła najbardziej znana w Stanach Zjednoczonych szefowa kuchni, która nauczyła Amerykanów gotować i zaraziła ich miłością do jedzenia, wydając kolejne książki kucharskie i prowadząc pierwsze w tamtejszej telewizji show kulinarne. Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

129,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 122,86 zł

EGZ.

Kucharz doskonały

Kucharz doskonały
Kucharz doskonały

Reprint oryginału z 1786 r. Pełny tytuł: Kucharz doskonały. Pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem. Okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb etc. Przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół oraz o wyborze i onychże używaniu, Tudzież robienia Wódek, Likworów, Syropów, Ciast i Cukrów. Z francuskiego przetłumaczony i wielą przydatkami pomnożony przez Woyciecha Wielądka. Autor swoje dzieło podzielił na dwie części. W pierwszej części zawarł przepisy na zupy, dania z wołowiny, skopowiny (skop - kastrowany baran), cielęciny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu i dziczyzny. Część druga zawiera przepisy na różnego rodzaju ryby morskie i rzeczne, jarzyny, potrawy z jaj, masło, ser i mleko, śmietany, naleśniki i pączki, pasztety i ciasta, zaprawy, pieczywo, sosy, komputy, konfitury, syropy i wódki.

Dostępność: brak towaru

Cena:

98,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 93,33 zł

Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny.

Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny.
Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny.

Wege przepisy dla dzieci i rodziny!

To książka o prostym jedzeniu i gotowaniu na luzie. Nie trzeba nikogo przekonywać, że warto jeść zdrowo. Wiemy, że najlepiej kupować lokalnie i w kuchni podążać za rytmem wyznaczonym przez naturę. Ale w praktyce okazuje się, że to nie takie proste. Zakupy, gotowanie, codzienny pośpiech – jak wszystko pogodzić? Marysia Przybyszewska przygotowała zestaw przepisów m.in. na śniadania, lunche i obiady, które są proste i zdrowe. A przede wszystkim - pyszne.

 
 
 

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

89,90 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 85,62 zł

EGZ.

Kuchnia polsko-francuska

Kuchnia polsko-francuska
Kuchnia polsko-francuska
Oprawa twarda, szyta, ekoskóra tłoczona z garbami na grzbiecie.
"Kuchnia polsko-francuska" Antoniego Teslara- reprint oryginału wydanego w Krakowie, nakładem autora w 1910 roku.
Autor buł kuchmistrzem ś.p. J.E. Namiestnika Andrzeja ...

Dostępność: brak towaru

Cena:

89,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 84,76 zł

365 obiadów za 5 zł. Baby, plackii mazurki. Reprint 1860 roku.

365 obiadów za 5 zł. Baby, plackii mazurki. Reprint 1860 roku.
365 obiadów za 5 zł. Baby, plackii mazurki. Reprint 1860 roku.

365 obiadów za 5 zł  Lucyny Ćwierczakiewiczowej, o których sama Autorka na wstępie pisze:

"Zachęcona więc żądaniem znajomych, postanowiłam ułożyć 365 obiadów odmiennych w sposobie swego układu, wybierając potrawy zwyczajne, znane i używane powszechnie, a nie zbyt kosztowne. Sądzę że obiady niniejsze (...) staną się podręczną książką wszystkich młodych gospodyń".

Baby, placki i mazurki to praktyczne przepisy pieczenia chleba, bułek, placków, mazurków, tortów, ciastek, pierników itp.

Lucyna Ćwierczakiewiczowa - najsłynniejsza dama dziewiętnastowiecznej Warszawy, kucharka, o ciętym języku, popularyzatorka zdrowego żywienia i przestrzegania zasad higieny. Pracowita, oszczędna, przedsiębiorcza, inteligentna, ale także bezpośrednia i bardzo kontrowersyjna.

Swoją pierwszą książkę opublikowała własnym sumptem w 1858 roku, dwa lata później wydała "365 obiadów" - książkę kucharską, która swoją popularnością przebiła dzieła Henryka Sienkiewicza.

 

O Lucynie Ćwierczakiewiczowej Bolesław Prus pisał:

do sakramentu małżeństwa potrzebne są następujące kwalifikacje: pełnoletność, wolna a nieprzymuszona wola i "365 obiadów" Ćwierczakiewiczowej,

a z okazji rozejścia się 70 000 egzemplarzy książki (w 1870 roku) ułożył dwuwiersz:

 

Dostępność: brak towaru

Cena:

89,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 84,76 zł

Twoja kuchnia w wersji keto. Naucz się gotować swoje ulubione posiłki zgodnie z dietą ketogeniczną

Twoja kuchnia w wersji keto. Naucz się gotować swoje ulubione posiłki zgodnie z dietą ketogeniczną
Twoja kuchnia w wersji keto. Naucz się gotować swoje ulubione posiłki zgodnie z dietą ketogeniczną

Jesteś na diecie ketogenicznej lub planujesz na nią przejść? Jeśli poza korzyściami zdrowotnymi chcesz, by Twoje codzienne menu zapewniało satysfakcję pod względem smaku i różnorodności potraw - to książka dla Ciebie! Maria Emmerich udowadnia, że niskowęglowodanowy i wysokotłuszczowy jadłospis może być korzystny i atrakcyjny dla każdego, w tym dla osób odżywiających się w standardowy sposób. Odczarowuje dietę ketogeniczną i pokazuje, że można w jej ramach z powodzeniem łączyć smak, zdrowie i bogactwo składników.

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

89,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 84,76 zł

EGZ.

Po prostu keto! Jak skutecznie poprawić zdrowie i odzyskać piękną sylwetkę

Po prostu keto! Jak skutecznie poprawić zdrowie i odzyskać piękną sylwetkę
Po prostu keto! Jak skutecznie poprawić zdrowie i odzyskać piękną sylwetkę

Uzależnienie od cukru rujnuje zdrowie. Pierwsze, co rzuca się w oczy, to nadwaga, a nawet chorobliwa otyłość. Cierpią stawy, kręgosłup, wątroba i nerki. Cierpi dusza. Nie pomagają kolejne diety ani egzotyczne suplementy. Najlepsze, co można uzyskać, to krótkotrwała utrata kilku kilogramów. Efekt jo-jo, załamanie, rozpacz, kolejna próba. Paskudne odczucie, że nie można utrzymać zdrowego stylu życia dłużej niż kilka dni. Czy nie ma sposobu, aby wyjść z tego zaklętego kręgu, odzyskać zdrowie, dobre samopoczucie i kontrolę nad własnym talerzem?

Owszem, istnieje - i opisano go w tym poradniku. Dieta ketogeniczna jest znana od lat. Polega na unikaniu węglowodanów i spożywaniu zdrowych tłuszczów. Dzięki przepysznym, sycącym posiłkom można zapomnieć o walce z głodem, apetytem na cukier i osiągnąć wspaniałe rezultaty. Klucz do sukcesu znajdziesz w tej książce: są to cenne podpowiedzi, praktyczne wskazówki przystępnie podane inspirujące porady i zaskakujące triki - wszystko wypróbowane w praktyce, skuteczne i zgodne z aktualną wiedzą naukową. Zrozumiesz mechanizmy rządzące dietą keto, wprowadzisz w swoim trybie życia niezbędne zmiany, znajdziesz zachętę i wsparcie w chwilach zwątpienia, a także skorzystasz z ponad setki prostych przepisów na pyszne i zdrowe posiłki keto. Tym razem osiągniesz sukces!

W książce:

  • jak działa dieta ketogeniczna
  • wpływ diety keto na zdrowie
  • listy produktów keto
  • proste i sprawdzone przepisy wraz z kalorycznością i zawartością makroskładników
  • kompletny plan dietetyczny na 30 dni

Keto: prosta droga do zdrowia, energii i odzyskania całego życia!

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

89,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 84,76 zł

EGZ.

Algorytmy żywienia dzieci

Algorytmy żywienia dzieci
Algorytmy żywienia dzieci
Publikacja jest przeznaczona dla praktykujących dietetyków, pediatrów oraz wszystkich osób zainteresowanych problematyką żywienia, a także studentów medycyny i kierunków pokrewnych.

"W książce w ciekawy i nowo...

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

78,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 74,29 zł

EGZ.

Kuchnia myśliwska

Kuchnia myśliwska
Kuchnia myśliwska

Praktyczny podręcznik kulinarny dla amatorów łowów i ich kuchmistrzów: zbiór niepowtarzalnych receptur i przepisów, niektóre bardzo oryginalne, np. łapy niedźwiedzie na zimno, mózgi z łosia lub sarny. Poradnik: 1) jak przygotować się do łowów (zabierać ze sobą bułki bardzo posilne do zapaśnej torby myśliwskiej, wykonane z ciasta drożdżowego z farszem zajęczym oraz napój zdrowy na łowach, z imbiru, 

Dostępność: brak towaru

Cena:

69,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 65,71 zł

Gotowanie dla geeków w.2.

Gotowanie dla geeków w.2.
Gotowanie dla geeków w.2.

Dociekliwy geek w kuchni nie zadowoli się prostym odtwarzaniem gotowych przepisów z czyjegoś bloga. Będzie drążyć, zastanawiać się, popróbuje eksperymentów. Być może da się ponieść intuicji albo postara się uzyskać zaskakujące połączenie smaków i zapachów. Tak pojmowana kuchnia staje się miejscem niezwykłym, gdzie nauka harmonijnie łączy się ze sztuką, przyjemność ze zdrowiem, a poszczególne detale przepisu uzyskują specjalne znaczenie. Niezależnie od tego, czy chcesz zrobić proste naleśniki, czy przygotować wykwintne danie, które zachwyci gości, postaw na subtelne połączenie prawideł fizyki i chemii ze szczyptą artystycznej improwizacji!

Ta książka jest drugim, poszerzonym i uzupełnionym wydaniem przewodnika po kuchni dla geeków. Znajdziesz tu mnóstwo przydatnych informacji, inspiracji i zadziwiających ciekawostek. W każdym rozdziale znalazły się przepisy kulinarne, propozycje eksperymentów, a także informacje wprost od badaczy, naukowców i świetnych szefów kuchni. Dowiesz się, jakie procesy zachodzą w różnych temperaturach pieczenia i gotowania, jak zrobić idealne kruche ciasto i dlaczego warto postawić na sezonowość. Nie zabrakło wskazówek, dzięki którym będziesz gotować nie tylko pysznie, ale i zdrowo! Dzięki własnej ciekawości i chęci eksperymentowania oraz niewielkiej pomocy tej książki szybko odkryjesz, jak niezwykłym, fascynującym, magicznym i... nieodparcie przyjemnym miejscem jest Twoja kuchnia!

Dostępność: brak towaru

Cena:

69,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 65,71 zł

Koktaile alkoholowe.

Koktaile alkoholowe.
Koktaile alkoholowe.

KOKTAJLE ALHOHOLOWE 

DOŚWIADCZONY BARMAN DZIELI SIĘ SWOJĄ PASJĄ I WIEDZĄ O TWORZENIU KLASYCZNYCH DRINKÓW.
Jakich użyć składników? Jak samodzielnie zrobić syrop owocowy i ziołowy? Jakie techniki barmańskie zastosować, by koktajl zaskoczył gości smakiem? Odpowiedź na te i inne pytania znajdziecie pośród 75 sprawdzonych przepisów na klasyczne drinki na bazie koniaku, brandy, ginu, tequili, rumu, whisky, wódki i innych alkoholi. Autor oprowadza po świecie koktajli z dużą finezją i nie ogranicza się wyłącznie do prostych opisów receptur: zachęca do puszczenia wodzy fantazji i tworze-nia wariantów klasycznych koktajli, a starannie opracowane przepisy wzbogaca podaną z humorem kroplą historii i łykiem porad, wprowadzającym w tajniki modyfikowania przepisów. W szaleństwie musi być w końcu metoda!
NIEWAŻNE, CZY JESTEŚ KOKTAJLOWYM AMATOREM CZY POCZĄTKUJĄCYM BARMANEM POSZUKUJĄCYM SOLIDNYCH PODSTAW — TA KSIĄŻKA JEST WŁAŚNIE DLA CIEBIE.

MATEUSZ BALA ma dziesięcioletnie doświadczenie w branży barmańskiej: nie tylko miksuje, lecz także szkoli barmanowi konsultuje tworzenie barow. Ry-walizował z najlepszymi barmanami z całej Polski w konkursach koktajlowych, plasując się na podium siedem razy. Pragnie zarażać pasją do koktajli, dlate-go stworzył internetowy projekt „Z pamiętniczka barmana". W chwilach, kiedy nie opowiada o alkoholach i drinkach, oddaje się piłce nożnej, fantastyce w wielu postaciach i wymyślaniu niestworzonych historii.

 

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

59,99 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 57,13 zł

EGZ.

Nowy Piwowar

Nowy Piwowar
Nowy Piwowar
"Nowy Piwowar czyli teoretyczno praktyczna sztuka wyrabiania rozmaitych gatunków piwa angielskiego i sławnieyszych trunków słodowych tudzież niektórych nowo wynalezionych rodzaiów piwa w wielkich i małych ilościach".
Autor w książce ...

Dostępność: brak towaru

Cena:

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 56,19 zł

Łatwe desery keto. Zbiór przepisów na każdą okazję

Łatwe desery keto. Zbiór przepisów na każdą okazję
Łatwe desery keto. Zbiór przepisów na każdą okazję
Łatwe desery keto. Zbiór przepisów na każdą okazję

Liczne autorytety w dziedzinie dietetyki przekonują, że dieta ketogeniczna jest naukową metodą redukcji stanów zapalnych, poprawy równowagi hormonalnej, pozbycia się nadwagi i polepszenia stanu zdrowia. Jest więc dobrym wyborem dla każdego, komu zależy na świetnym samopoczuciu i zgrabnej sylwetce. Przy tym nie wymaga ograniczania ilości jedzenia czy liczenia kalorii. Niektórzy jednak uważają wytrwanie na tej diecie za prawdziwe wyzwanie, gdyż nie są gotowi na całkowitą rezygnację ze słodyczy, a przygotowywanie deserów zgodnych z zasadami keto wydaje się im skomplikowanym zadaniem.

W tej książce znajdziesz ponad sześćdziesiąt przepisów na desery keto. Szybko zauważysz, że dzięki nim dieta ketogeniczna może się stać przyjemnie zaskakująca i pełna niespodzianek. Przekonasz się także, że wyczarowanie obłędnego deseru wcale nie musi być stresującym wyczynem ? jest dokładnie odwrotnie: pyszne słodkości można wykonać prostymi metodami, które opanuje nawet ktoś, kto niezbyt pewnie czuje się w kuchni. Znajdziesz tu przepisy na najróżniejsze desery, starannie zilustrowane zdjęciami, wskazówkami i poradami, dzięki czemu bez trudu oprzesz się zwodniczemu urokowi cukru i bez większego wysiłku zachwycisz siebie i swoich najbliższych wspaniałymi słodkościami!

W książce znajdziesz sprawdzone przepisy na:

  • cukierki i pomadki
  • ciasta i ciasteczka
  • placki i tarty
  • lody, kremy i musy
  • i wiele innych!

Desery keto: wspaniałe słodkości bez wyrzutów sumienia!

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 56,19 zł

EGZ.

Go vegan! 17 powodów, dla których porzucisz jedzenie mięsa. Książka dla wszystkożerców, wegetarian i... wegan też

Go vegan! 17 powodów, dla których porzucisz jedzenie mięsa. Książka dla wszystkożerców, wegetarian i... wegan też
Go vegan! 17 powodów, dla których porzucisz jedzenie mięsa. Książka dla wszystkożerców, wegetarian i... wegan też
Go vegan! 17 powodów, dla których porzucisz jedzenie mięsa. Książka dla wszystkożerców, wegetarian i... wegan też

Dlaczego lepiej być weganinem

Paul McCartney stwierdził kiedyś, że gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem. Może. Może powiedział to Paul, a może jego żona Linda. Może gdyby ubojnie zwierząt były ze szkła, wielu z nas porzuciłoby jedzenie ich ciał. A może ludzie machnęliby ręką i nadal konsumowaliby mięso i produkty odzwierzęce, nawet jeśli nie mogliby dłużej usprawiedliwiać się niewiedzą. Zaraz, zaraz! Przecież w internecie jest mnóstwo informacji. Filmy z rzeźni są dostępne na YouTube, wystarczy jedno kliknięcie... Rzeźnie MAJĄ szklane ściany, co nie powstrzymuje większości ludzi od konsumpcji mięsa. Czyżby wiedza niczego w tym zakresie nie zmieniła? Czyżby ludzie byli po prostu okrutni i nic nie mogło zmienić ich postawy?

Weganie, którzy porzucili mięso i produkty odzwierzęce z przyczyn ideowych, mają często skłonność do piętnowania mięso- i nabiałożerców jako osób niemoralnych. Część środowiska wegan lubi uważać się za lepszych. W końcu MY nie krzywdzimy zwierząt. Tylko czy taka postawa daje coś poza poczuciem wyższości? Czy może doprowadzić do zmiany zwyczajów żywieniowych większości społeczeństwa? Owszem, rezygnacja z produktów odzwierzęcych jest decyzją głęboko etyczną, ale droga do jej podjęcia nie wiedzie przez upokarzanie mięsożerców. Właściwą postawą weganina wobec przyszłego weganina powinno być argumentowanie. Odpowiednimi, logicznymi argumentami można dotrzeć do wielu potencjalnych wegan i pomóc im stać się faktycznymi weganami.

Ta książka powstała właśnie po to, by przekonać nieprzekonanych.

 

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

59,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 56,19 zł

EGZ.

Substancje dodatkowe w przetwórstwie mięsa.

Substancje dodatkowe w przetwórstwie mięsa.
Substancje dodatkowe w przetwórstwie mięsa.

Stosowanie substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa zyskało zarówno wielu zwolenników - szczególnie wśród producentów, jak i przeciwników – zwłaszcza w grupie konsumentów. Dla pierwszych dodatki są dobrym narzędziem do uzyskania powtarzalnej jakości przy zróżnicowanym surowcu oraz zabezpieczają trwałość ,a "przy okazji" poprawiają efektywność ekonomiczną produkcji. Drudzy widzą w tych substancjach główną przyczynę niskiej jakości wyrobów. Obserwowane istotne pogorszenie jakości produktów zawierających różne dodatki przeważnie jest skutkiem nieumiejętności ich stosowania lub nieprzestrzegania opracowanych zaleceń. Prezentowana publikacja przybliża czytelnikowi problematykę wykorzystania substancji dodatkowych w racjonalnie prowadzonym procesie produkcji wyrobów mięsnych. Ma na celu przedstawienie właściwości różnych grup dodatków-ich zalet i wad oraz niebezpieczeństw związanych z ich używaniem. Zawiera informacje zarówno podstawowe, jak i technologiczne. Uwzględnia też ograniczenia prawne w stosowaniu dodatków. Książka jest przeznaczona głównie dla technologów zatrudnionych w przetwórstwie mięsnym, rybnym, garmażeryjnym oraz koncentratów spożywczych. Ze względu na informacje podstawowe i opisy metodyczne powinna być wykorzystana jako pomoc dydaktyczna dla słuchaczy różnych studiów związanych z technologią żywności.

Dostępność: brak towaru

Cena:

58,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 55,24 zł

Dieta FODMAP. Książka kucharska, wskazówki dietetyka i plany żywieniowe dla osób z zespołem jelita drażliwego

Dieta FODMAP. Książka kucharska, wskazówki dietetyka i plany żywieniowe dla osób z zespołem jelita drażliwego
Dieta FODMAP. Książka kucharska, wskazówki dietetyka i plany żywieniowe dla osób z zespołem jelita drażliwego

Zespół jelita drażliwego sprawia, że życie staje się uciążliwe i frustrujące. To i inne schorzenia przewodu pokarmowego, jak nieswoiste zapalenie jelit, celiakia czy alergie pokarmowe, wymuszają na pacjencie stosowanie rygorystycznej diety eliminacyjnej. Niestety, nie zawsze można w łatwy sposób określić produkty powodujące dolegliwości. Dla tych osób rozwiązaniem często jest dieta, która polega na przyjmowaniu jak najmniejszych ilości niektórych węglowodanów, określanych akronimem FODMAP: fermentujących oligosacharydów, disacharydów, monosacharydów oraz polioli. Związki te u wielu osób z zespołem jelita drażliwego powodują nasilenie nieprzyjemnych objawów. Problem tkwi w tym, że dieta większości z nas obfituje w FODMAP i nie jest łatwo wykluczyć je z talerza.

Dzięki tej książce dowiesz się, jak wdrożyć dietę eliminującą FODMAP i przy okazji nie pozbawić się radości z wyśmienitych posiłków. W ten sposób powinno Ci się udać zmniejszyć nasilenie nieprzyjemnych dolegliwości, a równocześnie żywić się zdrowo i z satysfakcją. Najpierw określisz, który z planów żywienia najlepiej odpowiada Twoim potrzebom, później wyeliminujesz z diety szczególnie niewskazane produkty i wreszcie osiągniesz najważniejszy cel: zidentyfikujesz pokarmy wywołujące u Ciebie objawy chorobowe oraz te, które możesz spożywać bezpiecznie. Poza rzetelną wiedzą znajdziesz tu mnóstwo znakomitych przepisów. Nie zabrakło wskazówek ułatwiających taką modyfikację posiłków, aby jak najlepiej dopasować je do swoich specyficznych potrzeb.

Dzięki tej książce dowiesz się:

  • czym jest FODMAP i jak wpływa na rozwój dolegliwości przewodu pokarmowego
  • jak sprawdzić, które składniki pokarmowe powodują dolegliwości
  • który plan żywienia będzie optymalny dla Ciebie
  • w jaki sposób skutecznie wdrożyć dietę
  • jak przyrządzać pyszne dania z minimalną zawartością FODMAP

Jedz zdrowo i ciesz się każdym pysznym posiłkiem!

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

57,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 54,29 zł

EGZ.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl