Kategorie
Producent
- Dolnośląskie Wyd.Edukacyjne s.c. (2)
- Dolnośląskie Wyd.Edukacyjne s.c.W.Puła, E.Wacławek-Grząślewicz (2)
- HORT PRESS Sp.z o.o. (1)
- KaBe S.C.Wydawnictwo i Handel Książkami (74)
- LIWONA Sp.z o.o (20)
- Medium Grupa (1)
- Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej (1)
- Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej (2)
- One Press (1)
- Pol.Krakowska (1)
- PolskaKsiegarnia (6)
- PWN Wydawnictwo Naukowe (4)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (6)
- SANNORT Sp.z o.o. (1)
- SOP Oświatowiec Toruń Sp. z o.o. (2)
- SUZI-Firma Wydawniczo-Medialna PPHU =SUZI= (1)
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (1)
- TARBONUS SP.z o.o. (4)
- WSiP/REA (2)
- Wydawnictwo Arkady (11)
- Wydawnictwo Ekonomik (3)
- Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego s.c. (2)
- Wydawnictwo Politechniki Poznańskiej (2)
- Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne (29)
- Wydawnictwo Unimedia Sp.z o.o. (1)
- Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny Szczecin (1)
Dostępność
Cena
-
od
do
Organizacja sprzedaży cz.2
Podręcznik składa się z trzech części, w których zawarto treści dotyczące kolejno: zasad obsługi klienta, uwarunkowań dotyczących sprzedaży towarów oraz promocji placówek handlowych. Na końcu każdej części zamieszczono przykładowe testy do sprawdzenia nabytej wiedzy.
Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników przeznaczonych do kształcenia w zawodach: do nauczania w zawodzie sprzedawca.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Pracownia produkcji cukierniczej.Kw T.4,cukiernik,techn.t.żyw
Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).
Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale znajdują się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych informacji, oraz karty pracy, które zazwyczaj zawierają dokładną recepturę produktu i polecenia związane z jego wykonaniem. Konstrukcja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości produktu finalnego.
Receptury zawarte w kartach pracy mogą być wykorzystywane także poza szkolną pracownią – do wykonywania domowych wypieków.
Książki z serii Pracownia umożliwiają szlifowanie umiejętności praktycznych i przygotowują do praktycznej części egzaminu.
Dostępność: brak towaru
Podstawy turystyki. Podręcznik do zawodu technik obsłigi turystycznej .T.14
Podręcznik realizuje treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej.
W książce wyczerpująco omówiono formy, kategorie i rodzaje turystyki oraz metody badań ruchu turystycznego. Uczeń pozna dzięki niej różne produkty turystyczne, zadania biur podróży oraz pośredników, organizatorów, agentów i placówek informacji turystycznej, a także zasady funkcjonowania bazy noclegowej i gastronomicznej.
Dostępność: brak towaru
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku.Kwalifikacja T.3.3.Podr
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta). W publikacji szczegółowo omówiono przygotowanie ciasta do wypieku i sam wypiek oraz opisano poszczególne etapy tych procesów. Wskazano czynniki wpływające na wydajność i jakość wypieku. Wiele uwagi poświęcono poszczególny urządzeniom używanym na tym etapie technologicznym. Porównano różne rodzaje pieców. Bogaty materiał ilustracyjny pomaga w poznawaniu nowych zagadnień, a pytania sprawdzające i ćwiczenia praktyczne pozwalają na systematyczne utrwalanie wiedzy.
Dostępność: brak towaru
Testy i zad.prakt.Technik obsługi turystycznej.Kw.T.14
Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym z nich znajduje się test, obejmujący 40 zadań jednokrotnego wyboru, i jedno zadanie praktyczne. Ponadto publikacja zawiera klucz odpowiedzi do testów, rozwiązania do zadań praktycznych, a także zasady przeprowadzania nowego egzaminu zawodowego i wymagania, które według nowej podstawy programowej musi spełniać kandydat na technika obsługi turystycznej. Testy i zadania praktyczne obejmują cały zakres kwalifikacji T.14. Zostały przygotowane zgodnie z wymogami egzaminu zawodowego.
Dostępność: brak towaru
Testy i zad.prakt.Technik żywienia i us.gastronomicznych.T.15
Publikacja skierowana do uczniów klas 3 szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.15 (Organizacja żywienia i usług gastronomicznych).
Dostępność: brak towaru
Testy i zad.prakt.Technik budownictwa.Kwalifikacja B.30
Publikacja zawiera 5 zestawów testowych przygotowujących do egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikację B.30 (Sporządzanie kosztorysów oraz przygotowywanie dokumentacji przetargowej) w zawodzie technik budownictwa. Każdy zestaw składa się z 40 zadań testowych i zadania praktycznego, sprawdzających wiedzę i umiejętności z zakresu zdawanej kwalifikacji. Na końcu publikacji zamieszczono klucz odpowiedzi do testów.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Podstawy elektroniki w praktyce. cz.1,Podręcznik sp. elektroniczna, informatyczna, elektryczna.
Uczeń znajdzie tu informacje dotyczące: zasad BHP podczas pracy z urządzeniami elektronicznymi, materiałów półprzewodnikowych, elementów biernych stosowanych w układach elektronicznych (kondensatory, rezystory, cewki, warystory, termistory, rezonatory kwarcowe), różnych rodzajów diod półprzewodnikowych, tranzystorów, półprzewodnikowych elementów przełączających, elementów optoelektronicznych, łączenia i zabezpieczania elementów półprzewodnikowych, systemów liczbowych oraz podstawowych układów cyfrowych.
Dostępność: brak towaru
Podstawy elektroniki w praktycecz.2,Podręcznik elektroniczna
Podręcznik cenionej autorki, niezbędny w nauce zawodów: technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik. Przekazuje podstawową wiedzę z zakresu elektroniki i pokazuje jej praktyczne zastosowanie.
Dostępność: brak towaru
Stolarstwo 2. Technologia i materiałoznawstwo
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Rysunek zawodowy dla stolarza
W książce omówiono zasady rysunku geometrycznego, rzutowania aksonometrycznego i prostokątnego, wymiarowa...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Technologia tworzyw drzewnych cz.2 Wykończanie powierzchni
Omówiono w niej przygotowanie powierzchni drewna i tworzyw drzewnych do wykończenia , wyroby lakierowe, metody ich nanoszenia...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Roboty podłogowe i okładzinowe. Technologia WSiP
Ponadto w książce omówio...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Podstawy poligrafii
Zamieszczono w nim podstawowe techniki drukowania i materiały stosowane w przemyśle poligraficznym, procesy przygotowania do druku materiałów ...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny