Nauka Zawodu

Konserwacja suwnic 2019.Kabe

Konserwacja suwnic 2019.Kabe
Konserwacja suwnic 2019.Kabe

Książka zawiera podstawowe wiadomości z zakresu budowy i konserwacji suwnic oraz wciągników i wciągarek z napędem elektrycznym.
Książka adresowana jest do osób ubiegających się o uzyskanie uprawnienia do konserwacji suwnic, konserwatorów pragnących pogłębić wiadomości oraz osób zajmujących się nadzorem nad eksploatacją.

Aktualizacji dokonał mgr inż. Waldemar Polko

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

62,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 59,05 zł

egz.

Urządzenia dźwignicowe Suwnice. Praktyczny poradnik do szkoleń. Wyd. 6

Urządzenia dźwignicowe Suwnice. Praktyczny poradnik do szkoleń. Wyd. 6
Urządzenia dźwignicowe Suwnice. Praktyczny poradnik do szkoleń. Wyd. 6

brak opisu

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

68,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 64,76 zł

EGZ.

Zawiesia dźwignic.Budowa i eksp loatacja.Kabe 2019 r.

Zawiesia dźwignic.Budowa i eksp loatacja.Kabe 2019 r.
Zawiesia dźwignic.Budowa i eksp loatacja.Kabe 2019 r.

Książka zawiera przegląd konstrukcji i cech użytkowych zawiesi stosowaych w różnych rodzajach i typach dźwignic. Przedstawiono w niej elementarne zasady statyki i wytrzymałości zawiesi, a także omówiono zasady bezpieczeństwa i racjonalnej ich eksploatacji. Książka przeznaczona jest dla osób ubiegających się o uzyskanie uprawnień do wykonywania zawodu hakowego, a także dla osób, które z racji pełnionych obowiązków służbowych zajmują się eksploatacją dźwignic. 
Aktualizacji dokonał mgr inż. Waldemar Polko

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

41,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 39,05 zł

egz.

Palacz kotłów centralnego ogrzewania. 2019r. Kabe

Palacz kotłów centralnego ogrzewania. 2019r. Kabe
Palacz kotłów centralnego ogrzewania. 2019r. Kabe

ISBN 978-83-65382-26-9

Książka zawiera wiadomości niezbędne do racjonalnego i bezpiecznego wykonywania zawodu palcza kotłów centralnego ogrzewania.
Książka przeznaczona jest dla osób przygotowujących się do zawodu palacza kotłów centralnego ogrzewania. Może być też w znacznej części przydatna palaczom kotłów przemysłowych, pracownikom dozoru oraz wykładowcom i organizatorom kursów dla palaczy.

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

42,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 40,00 zł

egz

Obsługa i konserwacja żurawi stacjonarnych 2019r.Kabe

Obsługa i konserwacja żurawi stacjonarnych 2019r.Kabe
Obsługa i konserwacja żurawi stacjonarnych 2019r.Kabe

W książce zebrano wiadomości dotyczące budowy, obsługi i konserwacji żurawi stacjonarnych w zakresie wymaganym od kandydatów do obsługi oraz konserwatorów.

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

36,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 34,29 zł

egz

Pracownia produkcji cukierniczej.Kw T.4,cukiernik,techn.t.żyw

Pracownia produkcji cukierniczej.Kw T.4,cukiernik,techn.t.żyw
Pracownia produkcji cukierniczej.Kw T.4,cukiernik,techn.t.żyw

Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).

Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale znajdują się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych informacji, oraz karty pracy, które zazwyczaj zawierają dokładną recepturę produktu i polecenia związane z jego wykonaniem. Konstrukcja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości produktu finalnego.

Receptury zawarte w kartach pracy mogą być wykorzystywane także poza szkolną pracownią – do wykonywania domowych wypieków.

Książki z serii Pracownia umożliwiają szlifowanie umiejętności praktycznych i przygotowują do praktycznej części egzaminu. 

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,20 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 46,86 zł

Podstawy turystyki. Podręcznik do zawodu technik obsłigi turystycznej .T.14

Podstawy turystyki. Podręcznik do zawodu technik obsłigi turystycznej .T.14
Podstawy turystyki. Podręcznik do zawodu technik obsłigi turystycznej .T.14

Podręcznik realizuje treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej.

W książce wyczerpująco omówiono formy, kategorie i rodzaje turystyki oraz metody badań ruchu turystycznego. Uczeń pozna dzięki niej różne produkty turystyczne, zadania biur podróży oraz pośredników, organizatorów, agentów i placówek informacji turystycznej, a także zasady funkcjonowania bazy noclegowej i gastronomicznej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

47,70 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 45,43 zł

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku.Kwalifikacja T.3.3.Podr

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku.Kwalifikacja T.3.3.Podr
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku.Kwalifikacja T.3.3.Podr

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta). W publikacji szczegółowo omówiono przygotowanie ciasta do wypieku i sam wypiek oraz opisano poszczególne etapy tych procesów. Wskazano czynniki wpływające na wydajność i jakość wypieku. Wiele uwagi poświęcono poszczególny urządzeniom używanym na tym etapie technologicznym. Porównano różne rodzaje pieców. Bogaty materiał ilustracyjny pomaga w poznawaniu nowych zagadnień, a pytania sprawdzające i ćwiczenia praktyczne pozwalają na systematyczne utrwalanie wiedzy.

Dostępność: brak towaru

Cena:

36,90 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 35,14 zł

Testy i zad.prakt.Technik obsługi turystycznej.Kw.T.14

Testy i zad.prakt.Technik obsługi turystycznej.Kw.T.14
Testy i zad.prakt.Technik obsługi turystycznej.Kw.T.14

Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym z nich znajduje się test, obejmujący 40 zadań jednokrotnego wyboru, i jedno zadanie praktyczne. Ponadto publikacja zawiera klucz odpowiedzi do testów, rozwiązania do zadań praktycznych, a także zasady przeprowadzania nowego egzaminu zawodowego i wymagania, które według nowej podstawy programowej musi spełniać kandydat na technika obsługi turystycznej. Testy i zadania praktyczne obejmują cały zakres kwalifikacji T.14. Zostały przygotowane zgodnie z wymogami egzaminu zawodowego.

Dostępność: brak towaru

Cena:

29,50 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 28,10 zł

Testy i zad.prakt.Technik żywienia i us.gastronomicznych.T.15

Testy i zad.prakt.Technik żywienia i us.gastronomicznych.T.15
Testy i zad.prakt.Technik żywienia i us.gastronomicznych.T.15

Publikacja skierowana do uczniów klas 3 szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.15 (Organizacja żywienia i usług gastronomicznych).

Dostępność: brak towaru

Cena:

29,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 27,62 zł

Testy i zad.prakt.Technik poj.samoch.Mechanik poj.Kwalif.M.18

Testy i zad.prakt.Technik poj.samoch.Mechanik poj.Kwalif.M.18
Testy i zad.prakt.Technik poj.samoch.Mechanik poj.Kwalif.M.18
brak opisu

Dostępność: brak towaru

Cena:

28,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 26,67 zł

Testy i zad.prakt.Technik budownictwa.Kwalifikacja B.30

Testy i zad.prakt.Technik budownictwa.Kwalifikacja B.30
Testy i zad.prakt.Technik budownictwa.Kwalifikacja B.30

Publikacja zawiera 5 zestawów testowych przygotowujących do egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikację B.30 (Sporządzanie kosztorysów oraz przygotowywanie dokumentacji przetargowej) w zawodzie technik budownictwa. Każdy zestaw składa się z 40 zadań testowych i zadania praktycznego, sprawdzających wiedzę i umiejętności z zakresu zdawanej kwalifikacji. Na końcu publikacji zamieszczono klucz odpowiedzi do testów.

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

29,60 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 28,19 zł

egz.

Żurawie samojezdne i wieżowe. Konserwacja i montaż. 2019. Kabe

Żurawie samojezdne i wieżowe. Konserwacja i montaż. 2019. Kabe
Żurawie samojezdne i wieżowe. Konserwacja i montaż. 2019. Kabe

Książka zawiera opis budowy i działania zurawi oraz ich podział według podstawowych cech konstrukcyjnych i przeznaczenia. Omówiono szczegółowo zespoły i podzespoły żurawi (wyposażenie elektryczne, układy hydrauliczne, konstrukcje nośne, podwozia, podstawy, mechanizmy napędowe, urządzenia zabezpieczające). Przedstawiono też zasady i sposoby montażu żurawi oraz ich konserwacji, a także wymgania w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Książka przeznaczona jest dla konserwatorów i montażystów żurawi oraz dla innych osób zajmujących się zawodowo eksploatacją żurawi.

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

91,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 86,67 zł

egz.

Podstawy turystyki T-1.Turystyka

Podstawy turystyki T-1.Turystyka
Podstawy turystyki T-1.Turystyka

Podręcznik niezbędny w zdobywaniu umiejętności stanowiących podstawę kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej.

  • Charakteryzuje rodzaje turystyki.
  • Omawia różnetypy produktów turystycznych.
  • Wprowadza w zagadnienia związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w branży turystycznej.
  • Opisuje powiązania i zależności między instytucjami branży turystycznej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

43,10 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 41,05 zł

Towar jako przedmiot handlu. Prowadzenie sprzedaży. Tom 1. Podręcznik. Technik handlowiec. Sprzedawca. Technik księgarstwa. Kwalifikacja A.18

Towar jako przedmiot handlu. Prowadzenie sprzedaży. Tom 1. Podręcznik. Technik handlowiec. Sprzedawca. Technik księgarstwa. Kwalifikacja A.18
Towar jako przedmiot handlu. Prowadzenie sprzedaży. Tom 1. Podręcznik. Technik handlowiec. Sprzedawca. Technik księgarstwa. Kwalifikacja A.18

W publikacji dokładnie omówiono towary żywnościowe – zwrócono uwagę na informacje istotne dla konsumenta. Zaprezentowano wybrane grupy towarów nieżywnościowych oraz zasady dotyczące transportu i magazynowania. Wskazano najważniejsze akty prawne związane z jakością produktów i bezpieczeństwem klienta. Opisano procedurę przyjęcia towarów, ich kontroli jakościowej i ilościowej. Zwrócono uwagę na BHP i techniki ergonomicznej pracy na stanowisku sprzedawcy. Szczególny nacisk położono na ochronę praw konsumenta, uczciwość i odpowiedzialność sprzedawcy. Pytania kontrolne pomogą uczniowi sprawdzić poziom wiedzy.

Dla nauczycieli dostępne są bezpłatne materiały metodyczne – do pobrania w Klubie Nauczyciela.

Dostępność: brak towaru

Cena:

36,90 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 35,14 zł

Koki upięcia warkocze cz.1.Zasady i techniki.

Koki upięcia warkocze cz.1.Zasady i techniki.
Koki upięcia warkocze cz.1.Zasady i techniki.

Koki, upięcia, warkocze. Krok po kroku – opis wydawcy

Książka powstała na podstawie obserwacji uczestniczącej i rozmów z fryzjerami stylistami. W książce przedstawione są 32 koki i upięcia krok-po-kroku oraz różne warkocze. Treść bogato ilustrowana: ok. 3000 zdjęć.

Dostępność: Dostęny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

51,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 48,57 zł

egz
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl