Kategorie
Producent
- Dolnośląskie Wyd.Edukacyjne s.c. (2)
- Dolnośląskie Wyd.Edukacyjne s.c.W.Puła, E.Wacławek-Grząślewicz (2)
- HORT PRESS Sp.z o.o. (1)
- KaBe S.C.Wydawnictwo i Handel Książkami (74)
- LIWONA Sp.z o.o (20)
- Medium Grupa (1)
- Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej (1)
- Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej (2)
- One Press (1)
- Pol.Krakowska (1)
- PolskaKsiegarnia (6)
- PWN Wydawnictwo Naukowe (4)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (6)
- SANNORT Sp.z o.o. (1)
- SOP Oświatowiec Toruń Sp. z o.o. (2)
- SUZI-Firma Wydawniczo-Medialna PPHU =SUZI= (1)
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (1)
- TARBONUS SP.z o.o. (4)
- WSiP/REA (2)
- Wydawnictwo Arkady (11)
- Wydawnictwo Ekonomik (3)
- Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego s.c. (2)
- Wydawnictwo Politechniki Poznańskiej (2)
- Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne (29)
- Wydawnictwo Unimedia Sp.z o.o. (1)
- Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny Szczecin (1)
Dostępność
Cena
-
od
do
Konserwacja suwnic 2019.Kabe
Książka zawiera podstawowe wiadomości z zakresu budowy i konserwacji suwnic oraz wciągników i wciągarek z napędem elektrycznym.
Książka adresowana jest do osób ubiegających się o uzyskanie uprawnienia do konserwacji suwnic, konserwatorów pragnących pogłębić wiadomości oraz osób zajmujących się nadzorem nad eksploatacją.
Aktualizacji dokonał mgr inż. Waldemar Polko
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Urządzenia dźwignicowe Suwnice. Praktyczny poradnik do szkoleń. Wyd. 6
brak opisu
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Zawiesia dźwignic.Budowa i eksp loatacja.Kabe 2019 r.
Książka zawiera przegląd konstrukcji i cech użytkowych zawiesi stosowaych w różnych rodzajach i typach dźwignic. Przedstawiono w niej elementarne zasady statyki i wytrzymałości zawiesi, a także omówiono zasady bezpieczeństwa i racjonalnej ich eksploatacji. Książka przeznaczona jest dla osób ubiegających się o uzyskanie uprawnień do wykonywania zawodu hakowego, a także dla osób, które z racji pełnionych obowiązków służbowych zajmują się eksploatacją dźwignic.
Aktualizacji dokonał mgr inż. Waldemar Polko
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Palacz kotłów centralnego ogrzewania. 2019r. Kabe
ISBN 978-83-65382-26-9
Książka zawiera wiadomości niezbędne do racjonalnego i bezpiecznego wykonywania zawodu palcza kotłów centralnego ogrzewania.
Książka przeznaczona jest dla osób przygotowujących się do zawodu palacza kotłów centralnego ogrzewania. Może być też w znacznej części przydatna palaczom kotłów przemysłowych, pracownikom dozoru oraz wykładowcom i organizatorom kursów dla palaczy.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Obsługa i konserwacja żurawi stacjonarnych 2019r.Kabe
W książce zebrano wiadomości dotyczące budowy, obsługi i konserwacji żurawi stacjonarnych w zakresie wymaganym od kandydatów do obsługi oraz konserwatorów.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Pracownia produkcji cukierniczej.Kw T.4,cukiernik,techn.t.żyw
Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).
Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale znajdują się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych informacji, oraz karty pracy, które zazwyczaj zawierają dokładną recepturę produktu i polecenia związane z jego wykonaniem. Konstrukcja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości produktu finalnego.
Receptury zawarte w kartach pracy mogą być wykorzystywane także poza szkolną pracownią – do wykonywania domowych wypieków.
Książki z serii Pracownia umożliwiają szlifowanie umiejętności praktycznych i przygotowują do praktycznej części egzaminu.
Dostępność: brak towaru
Podstawy turystyki. Podręcznik do zawodu technik obsłigi turystycznej .T.14
Podręcznik realizuje treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej.
W książce wyczerpująco omówiono formy, kategorie i rodzaje turystyki oraz metody badań ruchu turystycznego. Uczeń pozna dzięki niej różne produkty turystyczne, zadania biur podróży oraz pośredników, organizatorów, agentów i placówek informacji turystycznej, a także zasady funkcjonowania bazy noclegowej i gastronomicznej.
Dostępność: brak towaru
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku.Kwalifikacja T.3.3.Podr
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta). W publikacji szczegółowo omówiono przygotowanie ciasta do wypieku i sam wypiek oraz opisano poszczególne etapy tych procesów. Wskazano czynniki wpływające na wydajność i jakość wypieku. Wiele uwagi poświęcono poszczególny urządzeniom używanym na tym etapie technologicznym. Porównano różne rodzaje pieców. Bogaty materiał ilustracyjny pomaga w poznawaniu nowych zagadnień, a pytania sprawdzające i ćwiczenia praktyczne pozwalają na systematyczne utrwalanie wiedzy.
Dostępność: brak towaru
Testy i zad.prakt.Technik obsługi turystycznej.Kw.T.14
Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym z nich znajduje się test, obejmujący 40 zadań jednokrotnego wyboru, i jedno zadanie praktyczne. Ponadto publikacja zawiera klucz odpowiedzi do testów, rozwiązania do zadań praktycznych, a także zasady przeprowadzania nowego egzaminu zawodowego i wymagania, które według nowej podstawy programowej musi spełniać kandydat na technika obsługi turystycznej. Testy i zadania praktyczne obejmują cały zakres kwalifikacji T.14. Zostały przygotowane zgodnie z wymogami egzaminu zawodowego.
Dostępność: brak towaru
Testy i zad.prakt.Technik żywienia i us.gastronomicznych.T.15
Publikacja skierowana do uczniów klas 3 szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.15 (Organizacja żywienia i usług gastronomicznych).
Dostępność: brak towaru
Testy i zad.prakt.Technik budownictwa.Kwalifikacja B.30
Publikacja zawiera 5 zestawów testowych przygotowujących do egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikację B.30 (Sporządzanie kosztorysów oraz przygotowywanie dokumentacji przetargowej) w zawodzie technik budownictwa. Każdy zestaw składa się z 40 zadań testowych i zadania praktycznego, sprawdzających wiedzę i umiejętności z zakresu zdawanej kwalifikacji. Na końcu publikacji zamieszczono klucz odpowiedzi do testów.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Żurawie samojezdne i wieżowe. Konserwacja i montaż. 2019. Kabe
Książka zawiera opis budowy i działania zurawi oraz ich podział według podstawowych cech konstrukcyjnych i przeznaczenia. Omówiono szczegółowo zespoły i podzespoły żurawi (wyposażenie elektryczne, układy hydrauliczne, konstrukcje nośne, podwozia, podstawy, mechanizmy napędowe, urządzenia zabezpieczające). Przedstawiono też zasady i sposoby montażu żurawi oraz ich konserwacji, a także wymgania w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Książka przeznaczona jest dla konserwatorów i montażystów żurawi oraz dla innych osób zajmujących się zawodowo eksploatacją żurawi.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Podstawy turystyki T-1.Turystyka
Podręcznik niezbędny w zdobywaniu umiejętności stanowiących podstawę kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej.
- Charakteryzuje rodzaje turystyki.
- Omawia różnetypy produktów turystycznych.
- Wprowadza w zagadnienia związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w branży turystycznej.
- Opisuje powiązania i zależności między instytucjami branży turystycznej.
Dostępność: brak towaru
Towar jako przedmiot handlu. Prowadzenie sprzedaży. Tom 1. Podręcznik. Technik handlowiec. Sprzedawca. Technik księgarstwa. Kwalifikacja A.18
W publikacji dokładnie omówiono towary żywnościowe – zwrócono uwagę na informacje istotne dla konsumenta. Zaprezentowano wybrane grupy towarów nieżywnościowych oraz zasady dotyczące transportu i magazynowania. Wskazano najważniejsze akty prawne związane z jakością produktów i bezpieczeństwem klienta. Opisano procedurę przyjęcia towarów, ich kontroli jakościowej i ilościowej. Zwrócono uwagę na BHP i techniki ergonomicznej pracy na stanowisku sprzedawcy. Szczególny nacisk położono na ochronę praw konsumenta, uczciwość i odpowiedzialność sprzedawcy. Pytania kontrolne pomogą uczniowi sprawdzić poziom wiedzy.
Dla nauczycieli dostępne są bezpłatne materiały metodyczne – do pobrania w Klubie Nauczyciela.
Dostępność: brak towaru
Koki upięcia warkocze cz.1.Zasady i techniki.
Koki, upięcia, warkocze. Krok po kroku – opis wydawcy
Książka powstała na podstawie obserwacji uczestniczącej i rozmów z fryzjerami stylistami. W książce przedstawione są 32 koki i upięcia krok-po-kroku oraz różne warkocze. Treść bogato ilustrowana: ok. 3000 zdjęć.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny