Szkoła Średnia

Praca biurowa i korespondencja- podręcznik.

Praca biurowa i korespondencja- podręcznik.
Praca biurowa i korespondencja- podręcznik.

Podręcznik pt. Praca biurowa i korespondencja jest przeznaczony nie tylko dla uczniów techników i słuchaczy szkół policealnych, ale również dla osób, które w swojej pracy zawodowej wykonują rożne czynności biurowe lub prowadzą korespondencję.
W pierwszej części podręcznika pt. Praca biurowa w przystępny sposób przedstawione zostały m.in. zagadnienia dotyczące: pracowników biurowych, funkcjonowania biur oraz organizacji spotkań służbowych. W części drugiej pt. Korespondencja omówione zostały rożne aspekty prowadzenia korespondencji służbowej. Na początku są to zagadnienia wspólne dla wszystkich rodzajów korespondencji, związane m.in. z jej bezpieczeństwem, przechowywaniem, archiwizowaniem i sporządzaniem. Następnie przedstawione zostały najczęściej występujące rodzaje korespondencji, tj. typowe pisma biurowe, korespondencja handlowa oraz korespondencja w sprawach administracyjnych i podatkowych.
Książka pt. Praca biurowa i korespondencja jest nie tylko podręcznikiem szkolnym, ale przede wszystkim poradnikiem, do którego Czytelnik może sięgnąć zawsze, gdy ma taką potrzebę. Dlatego teoria jest w nim ograniczona do minimum, natomiast zamieszczonych jest wiele wzorów dokumentów, przykładów i praktycznych wskazówek.

Dostępność: brak towaru

Cena:

29,40 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 28,00 zł

Język polski od A do Z. Młoda Polska, Dwudziestolecie międzywojenne. Repetytorium. .

Język polski od A do Z. Młoda Polska, Dwudziestolecie międzywojenne. Repetytorium. .
Język polski od A do Z. Młoda Polska, Dwudziestolecie międzywojenne. Repetytorium. .

Podręczniki przygotowano z myślą o uczniach szkół średnich, którzy chcą poszerzyć i ugruntować wiedzę z zakresu języka polskiego, doskonale ułatwiają przygotowanie do matury i egzaminów na wyższe uczelnie.

Dostępność: brak towaru

Cena:

11,10 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 10,57 zł

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik.

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik.
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik.

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik

Dostępność: brak towaru

Cena:

9,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 8,57 zł

Pytania i testy przygotowujące do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego

Pytania i testy przygotowujące do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego
Pytania i testy przygotowujące do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego

Zbiór pytań i testów przygotowujących do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej to pozycja przeznaczona dla uczniów techników uzupełniających i szkół policealnych o profilu gastronomicznym przygotowujących się do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego.

 

Dostępność: brak towaru

Cena:

9,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 8,57 zł

Ekonomia i prawo w turystyce Podręcznik

Ekonomia i prawo w turystyce Podręcznik
Ekonomia i prawo w turystyce Podręcznik

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły policealnej.

Dostępność: brak towaru

Cena:

9,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 8,57 zł

Obsługa konsum.cz.2 w hotelarstwie.Podr.do Techn.Hotelarstwa

Obsługa konsum.cz.2 w hotelarstwie.Podr.do Techn.Hotelarstwa
Obsługa konsum.cz.2 w hotelarstwie.Podr.do Techn.Hotelarstwa

Obsługa konsumenta w hotelarstwie część 2

W części drugiej znajdują się opisy techniki pracy, metod serwowania potraw i napojów oraz organizacji różnych przyjęć. Zaprezentowano też szczegółowe usługi związane z gastronomią w obiektach hotelarskich.

Dostępność: brak towaru

Cena:

9,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 8,57 zł

AZ Chemia p.podst.i roz.Repetytytorium matura

AZ Chemia p.podst.i roz.Repetytytorium matura
AZ Chemia p.podst.i roz.Repetytytorium matura
Książkę CHEMIA OD A DO z REPETYTORIUM przygotowano z myślą o maturzystach, którzy wybrali na egzaminie maturalnym chemię. z podręcznika mogą korzystać uczniowie pragnący powtórzyć swoje wiadomości z zakresu chemii ogólnej, nieorganicznej i organicznej.Materiał obejmuje zagadnienia teoretyczne wynikające z podstawy programowej kształcenia ogólnego i standardów wymagań egzaminacyjnych w zakresie podstawowym i rozszerzonym, a przykładowe pytania zamknięte ułatwią opanowanie wiedzy i umiejętności przygotowującym się do egzaminu.
 
 
 

Dostępność: brak towaru

Cena:

29,90 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 28,48 zł

Kadry i płace.Kwalifik.A.35.2. Podr.do zawodu Tech.Ekonomista

Kadry i płace.Kwalifik.A.35.2. Podr.do zawodu Tech.Ekonomista
Kadry i płace.Kwalifik.A.35.2. Podr.do zawodu Tech.Ekonomista

 O książce: 
Podręcznik jest dostosowany do podstaw programowych kształcenia w zawodzie technik ekonomista z 2012 r. i z 2017 r. i obejmuje wszystkie zagadnienia występujące w drugiej części kwalifikacji A.35./AU.35. Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych.


Książka zawiera omówienie pełnego zakresu działań wykonywanych przez działy kadr i płac – od czynności związanych z zatrudnieniem pracownika, przez czynności dotyczące rozliczenia czasu pracy, obliczenia wynagrodzeń i sporządzenia listy płac, aż po czynności związane z zakończeniem stosunku pracy i sporządzeniem właściwych dokumentów.

Wszystkie zagadnienia zostały przedstawione w sposób maksymalnie praktyczny i zobrazowane licznymi wzorami dokumentów, wyliczeniami i przykładami. Dodatkowo po większości rozdziałów znajduje się obszerne studium przypadku, w którym czytelnik może prześledzić procesy kadrowo-płacowe zachodzące w jednej, konkretnej firmie, zatrudniającej pracowników różniących się m.in. wymiarem i systemem czasu pracy oraz wynagrodzeniem.


Książka może być wykorzystywana przez:
1.  słuchaczy szkół ponadpodstawowych zdobywających zawód technika ekonomisty;
2.  organizatorów kursów i szkoleń z zakresu kadr i płac – jako materiał szkoleniowy dla uczestników;
3.  studentów kierunków ekonomicznych;
4.  osoby zajmujące się w pracy zawodowej prowadzeniem spraw kadrowych lub płacowych;
5.  wszystkich zainteresowanych problematyką kadrowo-płacową.

 

Treść nowego wydania książki została zaktualizowana zgodnie ze stanem prawnym obowiązującym w dniu 1 marca 2018 r.
 

 

Dostępność: brak towaru

Cena:

40,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 38,10 zł

Pracownia diagnostyki samochodowej.Kwalifikacja M.18

Pracownia diagnostyki samochodowej.Kwalifikacja M.18
Pracownia diagnostyki samochodowej.Kwalifikacja M.18

Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodach technik pojazdów samochodowych i mechanik pojazdów samochodowych M.18 (Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach. Publikacja ma na celu sprawdzenie, w jakim stopniu uczniowie opanowali wiedzę z zakresu metod diagnostyki i naprawy poszczególnych zespołów i układów samochodu, weryfikacji i pomiaru parametrów, doboru narzędzi, urządzeń pomiarowych oraz montażu, a także konserwacji podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. W książce zamieszczono m.in. karty pracy, krótkie testy i zadania, które mają na celu sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy i umiejętności przez uczniów. Publikacja jest skorelowana z podręcznikami. Diagnostyka pojazdów samochodowych autorstwa Mariana Dąbrowskiego, Stanisława Kowalczyka i Grzegorza Trawińskiego oraz Naprawa pojazdów samochodowych autorstwa Seweryna Orzełowskiego i Stanisława Kowalczyka.

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,20 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 46,86 zł

Nadzorowanie przebiegu produkcj.Kwalifikacja M.44.2/WSiP/

Nadzorowanie przebiegu produkcj.Kwalifikacja M.44.2/WSiP/
Nadzorowanie przebiegu produkcj.Kwalifikacja M.44.2/WSiP/

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik mechanik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.44 (Nadzorowanie przebiegu produkcji).

W podręczniku omówiono m.in.: sporządzanie kalkulacji kosztów wytwarzania wyrobów, ustalanie zakresu i terminów przeglądów oraz napraw maszyn i urządzeń. Opisano, jak zarządzać gospodarką materiałową i odpadami, w jaki sposób kontrolować wydajność procesu produkcji i jakość wyrobów oraz sporządzać dokumentację sprawozdawczą produkcji. Treści wzbogacono materiałem ilustracyjnym (wzory kart, arkusze spisu, tabele), co ułatwi uczniom zrozumienie podawanych informacji. Pytania i zadania na końcu działów i rozdziałów pomogą sprawdzić stan wiedzy.

Dostępność: brak towaru

Cena:

34,85 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 33,19 zł

Prowadzenie działalności gospodarczej/z KPS i OMZ/WSiP/

Prowadzenie działalności gospodarczej/z KPS i OMZ/WSiP/
Prowadzenie działalności gospodarczej/z KPS i OMZ/WSiP/

Podręcznik realizuje efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów.

Podręcznik prezentuje wiedzę z zakresu planowania i prowadzenia działalności gospodarczej, objaśnia zasady funkcjonowania gospodarki rynkowej, omawia przepisy prawa dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej (prawo pracy, prawo o ochronie danych osobowych, prawo podatkowe, prawo autorskie). Uczy też umiejętności niezbędnych w efektywnym prowadzeniu działalności gospodarczej. Treści teoretyczne autorki poparły licznymi ilustracjami a przede wszystkim przykładami oraz ćwiczeniami, które wskazują sposoby praktycznego zastosowania teorii. 

Dostępność: brak towaru

Cena:

46,50 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 44,29 zł

Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych. Kwalifikacja A.31.2.

Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych. Kwalifikacja A.31.2.
Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych. Kwalifikacja A.31.2.

Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk. Realizuje treści z zakresu 2. części kwalifikacji A.31. (Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych).

Podręcznik prezentuje wiedzę między innymi na temat organizowania środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych, stosowania przepisów prawa dotyczących korzystania ze środków technicznych w procesach transportowych i określania zadań transportowych. Uczy umiejętności dobierania środków technicznych i technologii przeładunkowych w transporcie międzygałęziowym, dobierania środków technicznych do wykonania procesów transportowych czy sporządzania dokumentacji oraz ustalania ceny użytkowania środków technicznych. Treści teoretyczne autorzy wsparli licznymi przykładami i ćwiczeniami. Na końcu podręcznika uczeń znajdzie wykaz podstawowych pojęć w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Dostępność: brak towaru

Cena:

35,60 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 33,90 zł

Repetytorium + testy egz.zaw.Tech.poj.sam.Kwalifikacja M.18

Repetytorium + testy egz.zaw.Tech.poj.sam.Kwalifikacja M.18
Repetytorium + testy egz.zaw.Tech.poj.sam.Kwalifikacja M.18

Publikacja skierowana do uczniów klas 3 szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji M.18. (Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych).

Dostępność: brak towaru

Cena:

43,10 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 41,05 zł

Język polski na 6 w szkole średniej

Język polski na 6 w szkole średniej
Język polski na 6 w szkole średniej
JĘZYK POLSKI NA 6 W SZKOLE ŚREDNIEJ

Dostępność: brak towaru

Cena:

12,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 11,43 zł

Technologie produkcji cukierniczej T-2.cz.1.Kw.T.4

Technologie produkcji cukierniczej T-2.cz.1.Kw.T.4
Technologie produkcji cukierniczej T-2.cz.1.Kw.T.4

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych)

Dostępność: brak towaru

Cena:

43,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 40,95 zł

Technologie produkcji cukierniczej T-2.cz.2.Kw.T.4

Technologie produkcji cukierniczej T-2.cz.2.Kw.T.4
Technologie produkcji cukierniczej T-2.cz.2.Kw.T.4

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).

Dostępność: brak towaru

Cena:

43,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena netto: 40,95 zł

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl