Kategorie
Producent
- Difin Spólka Akcyjna (1)
- Dolnośląskie Wyd.Edukacyjne s.c. (1)
- HORT PRESS Sp.z o.o. (4)
- inny (1)
- KRAM-Wydawnictwo Jerzy Mliczewski (54)
- PODKOWA Wydawnictwo Spółka Jawna (14)
- PWN Wydawnictwo Naukowe (1)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (20)
- WKŁ -Wydawnictwa Komunikacji i Łączności Sp.z o.o. (5)
- WNT-Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Sp.z o.o. (4)
- WSiP/REA (2)
- Wydawnictwo Ekonomik (2)
- Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego s.c. (8)
- Wydawnictwo MIGRA Sp.z o.o. (2)
- Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne (41)
Dostępność
Cena
-
od
do
Pracownia diagnostyki samochodowej.Kwalifikacja M.18
Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodach technik pojazdów samochodowych i mechanik pojazdów samochodowych M.18 (Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach. Publikacja ma na celu sprawdzenie, w jakim stopniu uczniowie opanowali wiedzę z zakresu metod diagnostyki i naprawy poszczególnych zespołów i układów samochodu, weryfikacji i pomiaru parametrów, doboru narzędzi, urządzeń pomiarowych oraz montażu, a także konserwacji podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. W książce zamieszczono m.in. karty pracy, krótkie testy i zadania, które mają na celu sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy i umiejętności przez uczniów. Publikacja jest skorelowana z podręcznikami. Diagnostyka pojazdów samochodowych autorstwa Mariana Dąbrowskiego, Stanisława Kowalczyka i Grzegorza Trawińskiego oraz Naprawa pojazdów samochodowych autorstwa Seweryna Orzełowskiego i Stanisława Kowalczyka.
Dostępność: brak towaru
Nadzorowanie przebiegu produkcj.Kwalifikacja M.44.2/WSiP/
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik mechanik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.44 (Nadzorowanie przebiegu produkcji).
W podręczniku omówiono m.in.: sporządzanie kalkulacji kosztów wytwarzania wyrobów, ustalanie zakresu i terminów przeglądów oraz napraw maszyn i urządzeń. Opisano, jak zarządzać gospodarką materiałową i odpadami, w jaki sposób kontrolować wydajność procesu produkcji i jakość wyrobów oraz sporządzać dokumentację sprawozdawczą produkcji. Treści wzbogacono materiałem ilustracyjnym (wzory kart, arkusze spisu, tabele), co ułatwi uczniom zrozumienie podawanych informacji. Pytania i zadania na końcu działów i rozdziałów pomogą sprawdzić stan wiedzy.
Dostępność: brak towaru
Prowadzenie działalności gospodarczej/z KPS i OMZ/WSiP/
Podręcznik realizuje efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów.
Podręcznik prezentuje wiedzę z zakresu planowania i prowadzenia działalności gospodarczej, objaśnia zasady funkcjonowania gospodarki rynkowej, omawia przepisy prawa dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej (prawo pracy, prawo o ochronie danych osobowych, prawo podatkowe, prawo autorskie). Uczy też umiejętności niezbędnych w efektywnym prowadzeniu działalności gospodarczej. Treści teoretyczne autorki poparły licznymi ilustracjami a przede wszystkim przykładami oraz ćwiczeniami, które wskazują sposoby praktycznego zastosowania teorii.
Dostępność: brak towaru
Organizacja i monitor.przepł.zas.i infor.w proc.Kwalif.A.30.1
Podręcznik jest skierowany do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik logistyk i realizuje treści z zakresu 1. części kwalifikacji A.30. (Organizowanie i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesie produkcji).
Autorzy podręcznika omówili między innymi tematy związane z organizacją produkcji i informacją w produkcji, przepływami zasobów w procesie produkcji oraz zasady tworzenia i wykorzystywania dokumentacji. Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami praktycznymi i ćwiczeniami. Pytania kontrolne i ćwiczenia pomogą sprawdzić uczniowi poziom swojej wiedzy.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych. Kwalifikacja A.31.2.
Podręcznik do nauki zawodu technik logistyk. Realizuje treści z zakresu 2. części kwalifikacji A.31. (Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych).
Podręcznik prezentuje wiedzę między innymi na temat organizowania środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych, stosowania przepisów prawa dotyczących korzystania ze środków technicznych w procesach transportowych i określania zadań transportowych. Uczy umiejętności dobierania środków technicznych i technologii przeładunkowych w transporcie międzygałęziowym, dobierania środków technicznych do wykonania procesów transportowych czy sporządzania dokumentacji oraz ustalania ceny użytkowania środków technicznych. Treści teoretyczne autorzy wsparli licznymi przykładami i ćwiczeniami. Na końcu podręcznika uczeń znajdzie wykaz podstawowych pojęć w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Dostępność: brak towaru
Repetytorium + testy egz.zaw.Tech.poj.sam.Kwalifikacja M.18
Publikacja skierowana do uczniów klas 3 szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji M.18. (Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych).
Dostępność: brak towaru
Podstawy kosmetologii w praktyce. Podręcznik technik usług kosmetycznych.
Autorka przybliża zagadnienia wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie (A. aa) , których nie opisano w publikacjach dotyczących poszczególnych kwalifikacji. Koncentruje się na roli związków chemicznych w kosmetyce. Omawia poszczególne składniki kosmetyków i tłumaczy mechanizmy ich działania.
Dostępność: brak towaru
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
Dostępność: brak towaru
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku. Kwalifikacja T.3.3.Podr
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. Kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności
Dostępność: brak towaru
Technologia gastronomiczna .T-II/1 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia
Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1
Dostępność: brak towaru
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
brak opisu
Dostępność: brak towaru
Technologia gastronomiczna .T-II/2 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).
Dostępność: brak towaru
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.Podr
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1.Podr.
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikacja T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
PODSTAWY KOSMETOLOGII W PRAKTYCE. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH
Nowoczesny, aktualny podręcznik – następca znanej i cenionej publikacji Kosmetologia. Podstawy tej samej autorki!
Popyt na wykwalifikowanych pracowników w zawodzie technik usług kosmetycznych zachęca do kształcenia w tym kierunku i stwarza zapotrzebowanie na fachowe źródła wiedzy z kosmetologii.
Podręcznik doskonale odpowiada na te potrzeby. Przybliżono w nim zagadnienia wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie,których nie opisano w publikacjach dotyczących poszczególnych kwalifikacji.
Autorka koncentruje się na roli związków chemicznych w kosmetyce. Starannie omawia rośliny stosowane w kosmetologii. Analizuje znaczenie związków biologicznie czynnych pochodzenia roślinnego, zwierzęcego i mineralnego. Omawia poszczególne składniki kosmetyków i tłumaczy mechanizmy ich działania. Przedstawia także podstawowe zabiegi kosmetyczne.
Przekazana tu wiedza będzie istotna podczas egzaminu praktycznego i z pewnością zaowocuje w przyszłej pracy zawodowej.
Dostępność: brak towaru