Kategorie
Producent
- Difin Spólka Akcyjna (1)
- Dolnośląskie Wyd.Edukacyjne s.c. (1)
- HORT PRESS Sp.z o.o. (4)
- inny (1)
- KRAM-Wydawnictwo Jerzy Mliczewski (54)
- PODKOWA Wydawnictwo Spółka Jawna (14)
- PWN Wydawnictwo Naukowe (1)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (20)
- WKŁ -Wydawnictwa Komunikacji i Łączności Sp.z o.o. (5)
- WNT-Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Sp.z o.o. (4)
- WSiP/REA (2)
- Wydawnictwo Ekonomik (2)
- Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego s.c. (8)
- Wydawnictwo MIGRA Sp.z o.o. (2)
- Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne (41)
Dostępność
Cena
-
od
do
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik.
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik
Dostępność: brak towaru
Pytania i testy przygotowujące do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego
Zbiór pytań i testów przygotowujących do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej to pozycja przeznaczona dla uczniów techników uzupełniających i szkół policealnych o profilu gastronomicznym przygotowujących się do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Dostępność: brak towaru
Organizacja pracy cz.2.w hotelarstwie.Podr.do zaw.techn.hotel
Organizacja pracy w hotelarstwie. W części drugiej omówiono:
- zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO,
- zasady utrzymania porządku i czystości,
- zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP,
- współpracę z biurami podróży,
- charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
Dostępność: Dostęny
Podstawy rachunkowości i finansów w hotelarstwie
Jest to podręcznik opracowany zgodnie z podstawą programową oraz programem nauczania dla zawodu technik hotelarstwa. Celem niniejszego opracowania jest umożliwienie uczniom i słuchaczom zapoznanie się z podstawowymi zagadnieniami rachunkowości hotelowej.
Treści merytoryczne zawarte w podręczniku przygotowane zostały w oparciu o aktualne źródła wiedzy oraz na doświadczeniach dydaktycznych i praktycznych autorów.
Podręcznik zawiera, oprócz podstaw rachunkowości hotelowej, cały wachlarz zagadnień związanych z gospodarką finansową hotelu. Omówione zostały kalkulacje usług hotelowych jak też analiza ekonomiczna działalności hotelarskiej. Podręcznik stanowi pomoc dydaktyczną w nauczaniu przedmiotu oraz może być pomocny w prowadzeniu działalności gospodarczej w zakresie hotelarstwa i gastronomii.
Dostępność: Dostęny
Ekonomia i prawo w turystyce Podręcznik
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły policealnej.
Dostępność: brak towaru
Obsługa konsum.cz.2 w hotelarstwie.Podr.do Techn.Hotelarstwa
Obsługa konsumenta w hotelarstwie część 2
W części drugiej znajdują się opisy techniki pracy, metod serwowania potraw i napojów oraz organizacji różnych przyjęć. Zaprezentowano też szczegółowe usługi związane z gastronomią w obiektach hotelarskich.
Dostępność: brak towaru
Zbiór zadań z podstaw rachunkowości i finansów w hotelarstwie
Zbiór zadań z podstaw rachunkowości i finansów w hotelarstwie
ISBN: 9788371419652
Autor: Krystyna Książek
Rodzaj oprawy: Miękka
Liczba stron: 116
Wydawca: REA
Podręcznik do nauki zawodu Technik Hotelarstwa.
Dostępność: Dostęny
Ekonomia i prawo w hotel.Podst.rachunkow.i finansów w hotel.
Autor: Alina Hajdamowicz, Krystyna KsiążekWydawnictwo: ReaLiczba stron: 280Oprawa: broszuraWymiary: 16,5x23,5Rok wydania: 2010
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa.
Może też stanowić materiał pomocniczy do nauczania rachunkowości na kursach dla recepcjonistów, kelnerów itp. oraz w prowadzeniu działalności gospodarczej w zakresie hotelarstwa i gastronomii.
Książka omawia podstawowe zasady rachunkowości hotelowej oraz cały wachlarz zagadnień związanych z gospodarką finansową hotelu.
Przedstawia kalkulacje usług świadczonych w hotelu oraz zagadnienia dotyczące analizy ekonomicznej w działalności hotelarskiej.
Podręcznik został opracowany w oparciu o podstawę programową kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa z uwzględnieniem obowiązujących aktów prawnych.
Dostępność: Dostęny
Technologia instalacji wodociągowych i gazowych cz.2 Instalacje gazowe. Podręcznik do nauki zawodu
- monter instalacji i urządzeń sanitarnych,
- technik urządzeń sanitarnych,
na poziomie technikum budowlanego i zasadniczej szkoły bu...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Historia i Wiedza o Społeczeństwie.cz.2
Podręcznik przeznaczony dla uczniów klas drugich zasadniczych szkół zawodowych. Obejmuje dzieje od wybuchu I wojny światowej do współcześności, wraz z zagadnieniami wiedzy o społeczeństwie. Zawiera niezbędne mapy, teksty źródłowe...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Praca biurowa część 1. Obsługa klawiatury (REA)
Liceum Profilowane. Profil Ekonomiczno - Administracyjny.
Umiejętności związane z prawidłową obsługą klawiatury komputera należą do najważniejszych i najwyżej cenionych w zawodach administracyjno-biurowych, a sam kom...
Dostępność: brak towaru
Funkcjonowanie przedsiębiorstwa w warunkach gospodarki rynkowej. Część 2
Część pierwsza zawiera treści dotyczące dwóch modułów: planowanie działalności gospodarczej oraz zarządzanie przedsiębiorstwem.
Konstr...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Podstawy działalności handlowej. Podręcznik dla zawodu sprzedawca
Podręcznik Podstawy działalności handlowej jest przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie sprzedawca w zasadniczych szkołach zawodowych oraz szkołach policealnych i zawiera wiadomo...
Dostępność: brak towaru
Usługi turystyczne w hotelarstwie cz.2 Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa
Materiał został podzielony na dwi...
Dostępność: brak towaru
Zbiór zadań z podstaw rachunkowości i finansów w hotelarstwie
Dostępność: brak towaru
Historia i Wiedza o Społeczeństwie.cz.1
Podręcznik przedstawia historię państwa polskiego na tle dziejów powszechnych. Kładzie nacisk na proces tworzenia się nowoczesnego narodu polskiego. Łączy historię z elementami wiedzy o społeczeństwie, dbając aby młody człowiek cz...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny