Kategorie
Producent
- Difin Spólka Akcyjna (1)
- Dolnośląskie Wyd.Edukacyjne s.c. (1)
- HORT PRESS Sp.z o.o. (4)
- inny (1)
- KRAM-Wydawnictwo Jerzy Mliczewski (54)
- PODKOWA Wydawnictwo Spółka Jawna (14)
- PWN Wydawnictwo Naukowe (1)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (20)
- WKŁ -Wydawnictwa Komunikacji i Łączności Sp.z o.o. (5)
- WNT-Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Sp.z o.o. (4)
- WSiP/REA (2)
- Wydawnictwo Ekonomik (2)
- Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego s.c. (8)
- Wydawnictwo MIGRA Sp.z o.o. (2)
- Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne (41)
Dostępność
Cena
-
od
do
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
brak opisu
Dostępność: brak towaru
Rysunek techniczny zawodowy w branży mechanicznej i samochodowej..
Podręcznik skierowany do uczniów klas 2 szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodach technik mechanik i technik pojazdów samochodowych.
Wymiarowanie, szkicowanie i rysowanie w rzutach prostokątnych, tolerancje wymiarów liniowych i geometrycznych, pasowania w budowie maszyn, rysunek złożeniowy – to tylko niektóre zagadnienia opisane w publikacji. Wszystkie treści zostały opracowane zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami PN i EN. Autorzy zwrócili szczególną uwagę na sporządzanie rysunków za pomocą programów komputerowych. Podręcznik może też pełnić funkcję przewodnika dla konstruktorów i technologów z branży mechanicznej i samochodowej podczas projektowania. Dzięki zdjęciom, rysunkom i schematom uczeń szybko zrozumie omawiane treści, a kolorowo wyodrębnione definicje oraz pytania pomogą mu uporządkować wiedzę i sprawdzić jej poziom.
Dostępność: brak towaru
Krój i modelowanie odzieży lekkiej. Krawiectwo miarowo-usług
Zamieszczono też przykłady modelowania kołnierzy, odzieży raglanowej ...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Sporządzanie napojów i potraw. T.6.1. Podręcznik do zawodu Technik żywienia.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności).
Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do oceny towaroznawczej surowców i produktów żywnościowych. Wyczerpująco opisuje też zasady ich przechowywania. Liczne ilustracje ułatwiają zapamiętanie ważniejszych treści.
Dostępność: brak towaru
Silniki pojazdów samochodowych Cz.2.Układy zasilania, chłodzenia, smarowania, dolotowe i wylotowe
Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników przeznaczonych do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu tech...
Dostępność: brak towaru
Elastyczne programowanie obrabiarek. PWN.
Elastyczne programowanie obrabiarek
Podręcznik obejmuje zaawansowane techniki programowania obrabiarek CNC,
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych.WNT
...W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym. Liczne rysunki i fotografie zamieszczone w atlasie znacznie ułatwiają przyswojenie materiału teoretycznego i są dodatkowym źródłem wiedzy o prezentowanych elementach mięsa. Książka jest cenną pomocą w nauce zawodu dla uczniów szkół ponadpodstawowych, zawodowych i średnich o profilu przetwórstwo mięsa, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej zakładów przetwórstwa mięsa.
Dostępność: brak towaru
Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych. WSiP.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Pracownia podstaw techniki cyfrowej
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Konstrukcja i modelowanie odzieży ciężkiej. WSiP.
Zamieszczono rysunki i szczegółowe opisy konstrukcji typowych form odzieży, które stanowi�...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Podstawy elektrotechniki i elektroniki dla ZSZ
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Budowa pojazdów samochodowych. Kwalifikacja MG.12. Podstawa programowa 2017
brak opisu
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Części maszyn z elementami mechaniki technicznej
- z podstawowymi prawami, zasadami i zależnościami ze statyki i wytrzymałości materiałów
- z typowymi elementami mechanizmów i maszyn, ich zespo�...
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Silniki pojazdów samochodowych. Podstawa programowa 2017. Kwalif.MG.18
Opis
Bogato ilustrowany podręcznik poświęcony podstawom budowy, głównym zespołom mechanicznym silników spalinowych pojazdów samochodowych oraz ich diagnozowaniu i naprawie. Opisano zagadnienia teoretyczne, dotyczące pracy silnika oraz jego podstawowe parametry konstrukcyjne i eksploatacyjne. Przedstawiono budowę i działanie oraz zasady eksploatacji, obsługi i naprawy głównych zespołów i układów mechanicznych, czyli kadłubów i głowic, układu korbowego i układu rozrządu silników spalinowych. Materiał nauczania bogato zilustrowano przykładami, uwzględniając najnowsze rozwiązania konstrukcyjne silników. Na końcu każdego rozdziału zamieszczono pytania kontrolne umożliwiające uczniowi samoocenę w zakresie opanowania materiału, a w niektórych rozdziałach podano również rozwiązania przykładowych zadań oraz zadania do samodzielnego rozwiązania.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Podstawy budowy maszyn. Kwalifikacja MG.18. Podręczniki do zawodu Technik i mechanik pojazdów samochodowych.
Podręcznik ten zawiera wszystkie treści wymagane w podstawie programowej 2017 w odniesieniu do podstaw budowy maszyn również dla kwalifikacji MG.12 i może być wykorzystywany do kształcenia w zawodach elektromechanika pojazdów samochodowych i technika pojazdów samochodowych na podbudowie kwalifikacji MG.12 oraz uczestników kursów zawodowych w zakresie kwalifikacji MG.12. Obsługa, diagnozowanie oraz naprawa elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych.
Nr ewidencyjny w wykazie podręczników MEN: 1.39.26/2018
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny