Kategorie
Producent
- Difin Spólka Akcyjna (1)
- Dolnośląskie Wyd.Edukacyjne s.c. (1)
- HORT PRESS Sp.z o.o. (4)
- inny (1)
- KRAM-Wydawnictwo Jerzy Mliczewski (54)
- PODKOWA Wydawnictwo Spółka Jawna (14)
- PWN Wydawnictwo Naukowe (1)
- REA Sp.J.I.Bójska,K.Bójska-Sondij,W.Bójski (20)
- WKŁ -Wydawnictwa Komunikacji i Łączności Sp.z o.o. (5)
- WNT-Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Sp.z o.o. (4)
- WSiP/REA (2)
- Wydawnictwo Ekonomik (2)
- Wydawnictwo eMPi2 Mariana Pietraszewskiego s.c. (8)
- Wydawnictwo MIGRA Sp.z o.o. (2)
- Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne (41)
Dostępność
Cena
-
od
do
Technologie produkcji cukierniczej T-2.cz.1.Kw.T.4
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych)
Dostępność: brak towaru
Technologie produkcji cukierniczej T-2.cz.2.Kw.T.4
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).
Dostępność: brak towaru
Podstawy budowy maszyn. Kwalifikacja MG.18. Podręczniki do zawodu Technik i mechanik pojazdów samochodowych.
Podręcznik ten zawiera wszystkie treści wymagane w podstawie programowej 2017 w odniesieniu do podstaw budowy maszyn również dla kwalifikacji MG.12 i może być wykorzystywany do kształcenia w zawodach elektromechanika pojazdów samochodowych i technika pojazdów samochodowych na podbudowie kwalifikacji MG.12 oraz uczestników kursów zawodowych w zakresie kwalifikacji MG.12. Obsługa, diagnozowanie oraz naprawa elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych.
Nr ewidencyjny w wykazie podręczników MEN: 1.39.26/2018
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Podstawy kosmetologii w praktyce. Podręcznik technik usług kosmetycznych.
Autorka przybliża zagadnienia wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie (A. aa) , których nie opisano w publikacjach dotyczących poszczególnych kwalifikacji. Koncentruje się na roli związków chemicznych w kosmetyce. Omawia poszczególne składniki kosmetyków i tłumaczy mechanizmy ich działania.
Dostępność: brak towaru
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
Dostępność: brak towaru
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku. Kwalifikacja T.3.3.Podr
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. Kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności
Dostępność: brak towaru
Technologia gastronomiczna .T-II/1 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia
Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1
Dostępność: brak towaru
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
brak opisu
Dostępność: brak towaru
Technologia gastronomiczna .T-II/2 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).
Dostępność: brak towaru
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.Podr
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1.Podr.
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikacja T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
Elastyczne programowanie obrabiarek. PWN.
Elastyczne programowanie obrabiarek
Podręcznik obejmuje zaawansowane techniki programowania obrabiarek CNC,
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
PODSTAWY KOSMETOLOGII W PRAKTYCE. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH
Nowoczesny, aktualny podręcznik – następca znanej i cenionej publikacji Kosmetologia. Podstawy tej samej autorki!
Popyt na wykwalifikowanych pracowników w zawodzie technik usług kosmetycznych zachęca do kształcenia w tym kierunku i stwarza zapotrzebowanie na fachowe źródła wiedzy z kosmetologii.
Podręcznik doskonale odpowiada na te potrzeby. Przybliżono w nim zagadnienia wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie,których nie opisano w publikacjach dotyczących poszczególnych kwalifikacji.
Autorka koncentruje się na roli związków chemicznych w kosmetyce. Starannie omawia rośliny stosowane w kosmetologii. Analizuje znaczenie związków biologicznie czynnych pochodzenia roślinnego, zwierzęcego i mineralnego. Omawia poszczególne składniki kosmetyków i tłumaczy mechanizmy ich działania. Przedstawia także podstawowe zabiegi kosmetyczne.
Przekazana tu wiedza będzie istotna podczas egzaminu praktycznego i z pewnością zaowocuje w przyszłej pracy zawodowej.
Dostępność: brak towaru
AZ Chemia. Pytania testowe. Repetytorium matura.
Repetytorium jest uzupełnieniem podręcznika Chemia od A do Z. Zawiera 780 zadań testowych z odpowiedziami, które ułatwiają powtórzenie i ugruntowanie zdobytej wiedzy. Zbiór zadań przygotowano z myślą o maturzystach i kandydatach na wyższą uczelnię.
Dostępność: brak towaru