Bez marnowania. Kuchnia zero waste
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Rady, jak przechowywać jedzenie i dbać o jego świeżość. Blisko 100 przepisów, które pozwalają na wykorzystanie wszystkich resztek.
Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Szczegóły
ISBN | 9788381513395 |
Autor | Lesz A.L. |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2020 |
Format | b5 |
Stron | 280 |