Producenci
Kategorie
Promocje
Vademecum elektryka wyd.6.SEP
Vademecum elektryka wyd.6.SEP
89,25 zł 85,00 zł 85,00 zł 80,95 zł
egz.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit

Chłodnictwo. Technologia w piekarni.

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 99,00 zł 99.00
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 94,29 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Jak uniknąć strat jakości?
Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary?
Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia?
Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez 7 dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.
Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
-wydajność chłodzenia,
-działanie chłodni a straty cieplne,
-rodzaje urządzeń chłodniczych,
-odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku,
-mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne,
-dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa,
-produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa,
-analiza rentowności sklepowych stacji wypieku,
-zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych.

Szczegóły

ISBN 9788301181345
Autor Losche K.
Oprawa twarda
Rok wydania 2015
Format B-5
Stron 440

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl