Drobne wypieki. Technologia w cukierni.

kuchnia
99
PLN
Drobne wypieki. Technologia w cukierni.
in_stock
Dostępność:
jest
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 99,00 zł
Cena netto: 94,29 zł
egz.

Drobne wypieki

Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
podziału wyrobów cukierniczych
składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych 
zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
procesu produkcji wyrobów cukierniczych 
pakowania i przechowywania 
analizy sensorycznej 
określania wartości odżywczych 
analityki wyrobów cukierniczych 
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów

Szczegóły

ISBN 9788301184704
Autor Seibel Wilfred
Oprawa broszura
Rok wydania 2016
Format B-5
Stron 300

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl