

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Ekonomia i prawo w hotelarstwie. Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena:
34,90 zł
34.90
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto:
33,24 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy

Opis
Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa.
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz uczących się w szkołach innego typu, zainteresowanych podstawami ekonomiczno-prawnymi.
Książka omawia podstawowe zagadnienia z zakresu pojęć prawnych, ekonomicznych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa pracy, ochrony środowiska. Wskazuje jak zastosować wiedzę teoretyczną przy rozwiązywaniu prostych problemów prawnych w branży hotelarsko-turystycznej.
Niektóre treści przekazywane są czytelnikowi wprost, do innych dochodzi sam po wykonaniu ćwiczeń mających na celu ukształtowanie określonych umiejętności, postaw i zachowań, analizie tekstów zaczerpniętych z prasy hotelarskiej czy też załączonych aktów prawnych.
Istotną zaletą podręcznika jest jego przejrzystość i prosta budowa. Podręcznik został napisany w oparciu o aktualną podstawę programową oraz standardy wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz uczących się w szkołach innego typu, zainteresowanych podstawami ekonomiczno-prawnymi.
Książka omawia podstawowe zagadnienia z zakresu pojęć prawnych, ekonomicznych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa pracy, ochrony środowiska. Wskazuje jak zastosować wiedzę teoretyczną przy rozwiązywaniu prostych problemów prawnych w branży hotelarsko-turystycznej.
Niektóre treści przekazywane są czytelnikowi wprost, do innych dochodzi sam po wykonaniu ćwiczeń mających na celu ukształtowanie określonych umiejętności, postaw i zachowań, analizie tekstów zaczerpniętych z prasy hotelarskiej czy też załączonych aktów prawnych.
Istotną zaletą podręcznika jest jego przejrzystość i prosta budowa. Podręcznik został napisany w oparciu o aktualną podstawę programową oraz standardy wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
Szczegóły
ISBN | 9788375441284 |
Autor | Wajgner Maria |
Rok wydania | 2007 |
Stron | 0 |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kraj wysyłki: