Emulgatory WNT

nauka zawodu
24.15
PLN
Emulgatory WNT
out_of_stock
Dostępność:
brak towaru
Cena: 24,15 zł
Cena netto: 23,00 zł
egz.
WNT udostępniają polskiemu Czytelnikowi, związanemu z przemysłem żywnościowym, książkę o emulgatorach - środkach powierzchniowo czynnych, mających wielkie znaczenie w produkcji żywności. Omówiono w niej:
  • aktywność powierzchniową - surfaktanty jako związki amfofilowe, napięcie powierzchniowe i międzyfazowe, pomiar napięcia powierzchniowego,
  • tworzenie i stabilizację emulsji,
  • mikroemulsje,
  • formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów,
  • mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności-
  • regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej,
  • praktyczne zastosowanie emulgatorów w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności niskotłuszczowej.

Szczegóły

ISBN 9788320426618
Autor Syauffer Clyde E.
Rok wydania 2001
Stron 0

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl