Wydawca
Nowości
Etiudy dla dzieci na fortepian. zeszyt 1.
Etiudy dla dzieci na fortepian. zeszyt 1.
25,00 zł 23,81 zł
egz
Etiudy dla początkujących na fortepian.
Etiudy dla początkujących na fortepian.
29,00 zł 27,62 zł
EGZ.
Przewodnik baletowy wyd.6
Przewodnik baletowy wyd.6
55,00 zł 52,38 zł
egz.
Dawne tańce i melodie na fortepian 1.
Dawne tańce i melodie na fortepian 1.
29,00 zł 27,62 zł
egz
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit

Organizacja pracy w hotelarstwie cz.1 Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

Dostępność: jest
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,00 zł 9.00
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 8,57 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość egz
dodaj do przechowalni

Opis

Organizacja pracy w hotelarstwie – podręcznik przeznaczony jest dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Materiał został podzielony na dwie części.

W części pierwszej zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju. zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych. Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.

W części drugiej będą omówione głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpraca z biurami podróży oraz przedstawiona zostanie charakterystyka parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.

Szczegóły

ISBN 9788371419751
Autor Tkaczyk M.
Rok wydania 0
Stron 0

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl