Poradnik kelnera

nauka zawodu
20
PLN
Poradnik kelnera
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 20,00 zł
Cena netto: 19,05 zł
egz.
W książce zebrano wiadomości niezbędne do wykonywania zawodu kelnera.
Książka jest adresowana do osób pracujących lub zamierzających pracować w tym zawodzie. Może być też pomocna uczniom odpowiednich szkół zawodowych.

Spis treści
1. Zasady obsługi klientów

1.1. Charakterystyczne cechy zawodu – kelner
1.2. Prezentacja kelnera
1.3. Organizacja pracy kelnera
1.4. Typologia klientów

2. Obsługa gości

2.1. Systemy obsługi
2.2. Metody obsługi
2.3. Przebieg obsługi
2.4. Zasady obsługi
2.5. Inkaso należności
2.6. Skargi i reklamacje

3. Wyposażenie zakładu gastronomicznego

3.1. Wyposażenie techniczne
3.2. Bielizna stołowa
3.3. Naczynia stołowe
3.4. Szkło
3.5. Sztućce

4. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości

4.1. Techniki nakrywania stołu bielizną stołową
4.2. Dekoracja
4.3. Nakrycie stołów
4.4. Pomocnik kelnerski

5. Przenoszenie tac i zastawy stołowej

6. Karty menu

7. Podawanie potraw

7.1. Śniadania
7.2. Przystawki
7.3. Zupy
7.4. Drugie dania
7.5. Desery
7.6. Napoje alkoholowe
7.7. Napoje bezalkoholowe
7.8. Serwis specjalny

8. Aspekty prawne pracy kelnera

8.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
8.2. Wymagania sanitarne
8.3. System HACCP

Słowniczek

Szczegóły

ISBN 9788362760251
Autor Jaracz Beata
Oprawa broszura
Rok wydania 2011
Format A-5
Stron 84

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl