REA - Podstawy żywienia człowieka. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik. Technikum i szkoły policealne. Część 2

nauka zawodu
41.6
PLN
REA - Podstawy żywienia człowieka. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik. Technikum i szkoły policealne. Część 2
out_of_stock
Dostępność:
brak towaru
Cena: 41,60 zł
Cena netto: 39,62 zł
egz.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

036E-110B8

Producent:
WSiP/REA

Podręcznik do nauczania podstaw żywienia człowieka w zawodach „kucharz”, „technik żywienia i gospodarstwa domowego” oraz „kelner”. Zawiera m.in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.

Część druga omawia:
– przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka;
– wartość odżywczą produktów spożywczych;
– wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów;
– normy żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowanie;
– zasady układania i ocenę jadłospisów;
– żywienie rożnych grup ludności;
– zwyczaje żywieniowe i alternatywne sposoby odżywiania się;
– podstawy żywienia dietetycznego;
– zatrucia pokarmowe i choroby pasożytnicze;
– higienę w placówkach żywienia;
– ochronę zdrowia w Polsce;
– osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia oraz metody utrwalania żywności;
– żywność funkcjonalną, wygodną oraz dietetyczne środki spożywcze.

Szczegóły

ISBN 9788375442663
Autor Czerwińska D.
Oprawa broszura
Rok wydania 2010
Format B-5
Stron 228

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Zaloguj się

123

W Y D A W C Y

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl