Producenci
Kategorie
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit

REA - Podstawy żywienia człowieka. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik. Technikum i szkoły policealne. Część 2

Dostępność: brak towaru
Cena: 41,60 zł 41.60
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 39,62 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość egz.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: WSiP/REA
Kod produktu: 036E-110B8

Opis

Podręcznik do nauczania podstaw żywienia człowieka w zawodach „kucharz”, „technik żywienia i gospodarstwa domowego” oraz „kelner”. Zawiera m.in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.

Część druga omawia:
– przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka;
– wartość odżywczą produktów spożywczych;
– wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów;
– normy żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowanie;
– zasady układania i ocenę jadłospisów;
– żywienie rożnych grup ludności;
– zwyczaje żywieniowe i alternatywne sposoby odżywiania się;
– podstawy żywienia dietetycznego;
– zatrucia pokarmowe i choroby pasożytnicze;
– higienę w placówkach żywienia;
– ochronę zdrowia w Polsce;
– osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia oraz metody utrwalania żywności;
– żywność funkcjonalną, wygodną oraz dietetyczne środki spożywcze.

Szczegóły

ISBN 9788375442663
Autor Czerwińska D.
Oprawa broszura
Rok wydania 2010
Format B-5
Stron 228

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl