Sushi. wyd.4
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków.
W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi. Omówiono w niej:
· niezbędne narzędzia kuchenne
· podstawowe składniki sushi
· sposoby przygotowywania ryżu
· filetowanie i krojenie ryb
· przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
· techniki rolowania sushi
· ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi.
Szczegóły
ISBN | 9788381515054 |
Autor | Hori Masakazu |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2021 |
Format | b5 |
Stron | 80 |