Wydawca
Nowości
Elektrownie wiatrowe. KaBe
Elektrownie wiatrowe. KaBe
30,00 zł 28,57 zł
egz.
Dobre obyczaje czyli w Lekkim tonie o Bon Tonie
Dobre obyczaje czyli w Lekkim tonie o Bon Tonie
24,90 zł 23,71 zł
EGZ.
Dziewczyny Moda ulicy lat 70. i 80. XX wieku
Dziewczyny Moda ulicy lat 70. i 80. XX wieku
89,00 zł 84,76 zł
EGZ.
Historia designu
Historia designu
129,00 zł 122,86 zł
egz.
Promocje
AZ Geografia Repetytorium
AZ Geografia Repetytorium
25,00 zł 5,00 zł 23,81 zł 4,76 zł
EGZ.
Szkolny słownik włosko-polski, polsko-włoski
Szkolny słownik włosko-polski, polsko-włoski
26,00 zł 5,00 zł 24,76 zł 4,76 zł
egz
Język Polski od A do Z Repetytorium. Nauka o języku
Język Polski od A do Z Repetytorium. Nauka o języku
9,10 zł 5,00 zł 8,67 zł 4,76 zł
egz
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit

Tradycyjna kuchnia Rosyjska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury

Dostępność: jest
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 34,90 zł 34.90
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 33,24 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość EGZ.
dodaj do przechowalni

Opis

Przepisy kuchni rosyjskiej uznawane są na całym świecie za wyjątkowe. W żadnej innej kuchni świata nie znajdziemy takiej obfitości mięsnych, rybnych, warzywnych oraz innych dań. Rosyjska sztuka kulinarna uosabia pomysłowość i zaradność Rosjan. Dania przygotowywane według przepisów kuchni rosyjskiej podanych w książce, zachowują swój niepowtarzalny smak, a współczesne sposoby obróbki i przygotowywania produktów, nie zmieniają charakteru dań rosyjskiej kuchni, ale wręcz go podkreślają. Są dania, bez których trudno sobie wyobrazić kuchnię rosyjską np.: bliny, galarety, kapuśniak, pielmieni, żurek, ciasta, gęś z jabłkami, kasza, kisiel, pierniki, herbata, kwas
 
Historia kuchni rosyjskiej swoimi korzeniami sięga w odległe wieki, na przestrzeni których ulegała zmianom. Minione epoki oraz znaczące wydarzenia historyczne odcisnęły w niej ślad, a pierwotnie powstałe kulinarne skłonności i preferencje mieszkańców Rusi,  z biegiem lat zmieniały się. Ponadto, na przestrzeni wieków, kuchnia rosyjska była otwarta na tradycje kulinarne innych narodów i wchłaniała ich najlepsze elementy. Dziś można śmiało powiedzieć, że  w przepisach kuchni rosyjskiej odzwierciedla się jego historia, kultura, tradycje i obyczaje.

Galaretę wymyślili w XIX w. francuscy kucharze-restauratorzy, a jej prototypem była "studzenina" – starodawne danie rosyjskie, cieszące się wielkim uznaniem zarówno szlachty  jak i pospólstwa.  Kisiel – to również dawna potrawa kuchni rosyjskiej i w latopisie „Powieść lat minionych” mówi się o niej: Danie to odegrało ważną rolę w historii – kisiel niegdyś uratował miasto Biełgorod od Połowców. To tylko dwa przykłady z wielu znamienitych potraw rosyjskich, które również mają swoje zadziwiające historie.

Szczegóły

ISBN 9788375442472
Autor PRACA ZBIOROWA
Rok wydania 0
Stron 0

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl