Warzywa, które leczą. Przepisy nazdrowie i odporność

Dostępność: brak towaru
Cena brutto: 39,99 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
39.99
Cena netto: 38,09 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość EGZ.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Czy wiesz, że w codziennym jadłospisie powinno się znaleźć co najmniej pięć porcji warzyw i owoców – z przewagą warzyw?

Warzywa to nasz naturalny sprzymierzeniec w dbaniu o odporność i zdrowie przez cały rok! Odkryj też inne prozdrowotne zalety warzyw. Które rośliny wspomagają walkę z cukrzycą, nadciśnieniem i chorobami stawów? Które poprawiają kondycję oczu, włosów i skóry, a które ułatwiają pracę jelit? Jak warzywna dieta wpisuje się w profilaktykę schorzeń sercowo-naczyniowych?

Autorka opisuje 23 najpopularniejsze i łatwo dostępne warzywa – z naciskiem na ich prozdrowotne właściwości i zastosowania kulinarne. Proponuje przepisy na łatwe i niebanalne potrawy z warzywami w roli głównej: pożywne zupy i obiady, atrakcyjne przekąski (takie jak warzywne gofry, frytki czy muffinki) oraz domowe soki i koktajle.

AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu poradników o zdrowym odżywianiu i dietach leczniczych (m.in. Niski indeks glikemiczny, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Schudnij bez diety, Dieta zdrowych jelit, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH).

Szczegóły

ISBN 9788381513319
Autor Lewandowska Agata
Oprawa br
Rok wydania 2020
Format b5
Stron 280

Opinie o produkcie (0)

Submit
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl