Wydawca
Nowości
Etiudy dla dzieci na fortepian. zeszyt 1.
Etiudy dla dzieci na fortepian. zeszyt 1.
25,00 zł 23,81 zł
egz
Etiudy dla początkujących na fortepian.
Etiudy dla początkujących na fortepian.
29,00 zł 27,62 zł
EGZ.
Przewodnik baletowy wyd.6
Przewodnik baletowy wyd.6
55,00 zł 52,38 zł
egz.
Dawne tańce i melodie na fortepian 1.
Dawne tańce i melodie na fortepian 1.
29,00 zł 27,62 zł
egz
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit

Współczesna turystyka i rekreacja. Nowe wyzwania i trendy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 35,00 zł 35.00
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 33,33 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość EGZ.
dodaj do przechowalni

Opis

Współczesna turystyka i rekreacja – nowe wyzwania i trendy

SPIS TREŚCI

Wprowadzenie – Irena Ozimek ... 5

Rozdział I. Rozwój turystyki na obszarach wiejskich ... 7

Geneza i etapy rozwoju agroturystyki w Polsce – Izabella Sikorska-Wolak, Jan Zawadka ... 9

Marka jako szansa na kształtowanie konkurencyjności gospodarstw agroturystycznych – Hanna Górska-Warsewicz ... 30

Promocja oferty usług turystycznych na obszarach wiejskich – Monika Świątkowska, Beata Sawicka ... 48

Rozdział II. Turystyka aktywna i rekreacja ... 71
Ogólnodostępne narzędzia geoinformacyjne w turystyce aktywnej – Joanna Adamczyk ... 73

Turystyka wspinaczkowa a środowisko jej uprawiania – Jarosław Skłodowski ... 95

Turystyka jeździecka w Beskidzie Niskim – Jacek Łojek, Włodzimierz Kario, Anna Łojek ... 105

Wybrane zagadnienia z zakresu projektowania urządzeń rekreacyjnego wyposażenia lasu – Emilia Janeczko, Krzysztof Janeczko ... 139

Rozdział III. Hotelarstwo i gastronomia ... 151
Organizacja zaplecza hotelowego – Wiesława Grzesińska ... 153

Produkcja i dystrybucja żywności w świetle wymagań prawnych – wybrane zagadnienia – Irena Ozimek ... 169

Żywienie turystów – Anna Kołłajtis-Dołowy ... 185

Jakość obsługi konsumenta w zakładach gastronomicznych – Ewa Czarniecka-Skubina ... 206

Rozdział IV. Nowe wyzwania i trendy we współczesnej turystyce ... 219
Zarządzanie jakością w turystyce – Agata Balińska ... 221

Slow tourism – nowy trend w rozwoju współczesnej turystyki – Katarzyna Gralak ... 235

Wolontariat w turystyce – Agnieszka Bobola ... 249

Informacje o autorach ... 259

Szczegóły

ISBN 9788375833928
Autor PRACA ZBIOROWA
Oprawa broszura
Rok wydania 2013
Format b5
Stron 276

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl