Wydawca
Nowości
Wybrane zagad.oblicz.inż.żywnoś ci/SGGW/
Wybrane zagad.oblicz.inż.żywnoś ci/SGGW/
50,00 zł 47,62 zł
EGZ.
Inżynieria materiałów drzewnych /SGGW/
Inżynieria materiałów drzewnych /SGGW/
25,00 zł 23,81 zł
egz.
Komputerowe systemy finansów i księgowości
Komputerowe systemy finansów i księgowości
20,00 zł 19,05 zł
EGZ.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 40,00 zł 40.00
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 38,10 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość egz.
dodaj do przechowalni

Opis

W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych i roli, jaką pełnią w procesie przetwarzania i utrwalania żywności. Różnorodności gatunków i odmian surowców roślinnych oraz kierunków ich przetwarzania powoduje, że opisywane w podręczniku procesy technologiczne muszą być indywidualnie dostosowane do surowca. Wpływ na to ma także m. in. sezonowość podaży tych surowców w skali roku, znaczne zróżnicowanie cech technologicznych wynikające z rozproszenia terytorialnego upraw oraz dużej liczby producentów rolnych. W podręczniku opisano również zagadnienia związane z metodologią oceny parametrów jakości oraz bezpieczeństwa żywności pochodzenia roślinnego oraz ocenę towaroznawczą surowców i produktów gotowych. Wskazano również na znaczenie aspektów żywieniowych w procesie przetwarzania surowców i produkcji żywności. Zwrócono uwagę na stawiane przez organizacje handlowo - dystrybucyjne wymagania dotyczące standaryzacji i powtarzalnej jakości oraz trwałości produktów gotowych niezależnie od czasu i miejsca pozyskiwania surowców.
W poszczegulnych rozdziałach pokazano zależność między wymaganiami odbiorców gotowych wyrobów a koniecznością otrzymania żywności bezpiecznej i trwałej.
Treści opracowania są zgodne z wymaganiami Krajowych Ram Kwalfikacyjnych ( w zakresie wiedzy, kompetencji i umiejętności ) przewidzianych dla studiów I stopnia - inżynierskich realizowanych na kierunkach : technologia żywności, i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności oraz towaroznastwo lub pokrewnych. Podręcznik może być przydatny także dla pracowników inżynieryjno - technicznych przedsiębiorstw produkujących żywność pochodzenia roślinnego.

Szczegóły

ISBN 9788375835762
Autor PRACA ZBIOROWA
Oprawa broszura
Rok wydania 2014
Format b5
Stron 345

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl