Ekonomia i prawo w hotel.Podst.rachunkow.i finansów w hotel.
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Autor: Alina Hajdamowicz, Krystyna KsiążekWydawnictwo: ReaLiczba stron: 280Oprawa: broszuraWymiary: 16,5x23,5Rok wydania: 2010
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa.
Może też stanowić materiał pomocniczy do nauczania rachunkowości na kursach dla recepcjonistów, kelnerów itp. oraz w prowadzeniu działalności gospodarczej w zakresie hotelarstwa i gastronomii.
Książka omawia podstawowe zasady rachunkowości hotelowej oraz cały wachlarz zagadnień związanych z gospodarką finansową hotelu.
Przedstawia kalkulacje usług świadczonych w hotelu oraz zagadnienia dotyczące analizy ekonomicznej w działalności hotelarskiej.
Podręcznik został opracowany w oparciu o podstawę programową kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa z uwzględnieniem obowiązujących aktów prawnych.
Szczegóły
ISBN | 9788375442588 |
Autor | Hajdamowicz Alina,Książek Krystyna |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2010 |
Format | b5 |
Stron | 280 |