Fabrykacya win owocowych i miodów (reprint)
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Wśród przedstawionych przepisów znajdują się receptury na tradycyjne polskie trunki, czyli miody pitne, a także wina z:
- jagód,
- malin,
- porzeczek,
- agrestu,
- wiśni,
- tarki (tarniny),
- głogu,
- berberysu,
- rabarbaru,
- liści winogron,
- soku z brzozy.
Przepisy proponowane przez Autora to tradycyjne polskie receptury. By z nich skorzystać, musimy jedynie poznać trzy terminy obecnie raczej nieużywane, a występujące w książce:
rozynki - suszone winogrona,
1 kwarta - ok. 0,95 litra,
1 funt - ok. 0,4 kg.
Szczegóły
ISBN | 9788361253129 |
Autor | Niklewicz Konrad |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2006 |
Format | b6 |
Stron | 100 |
Opinie o produkcie (0)
