Kuchnia Śląska
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Bania, czyli dynia
Biołe kluski
Bioło kapusta
Czorne kluski
Daj, ać ja pobruszę
Do górali na bachora
Dokarmiajcie zwierzęta
Dorta na gyburstag
Downij u masarza
Dzieje śląskiego obiadu
Francuskie jodło na Śląsku
Gęś św. Marcina
Głód
Grill z bałwanem
Ile zjadały maszerujące wojska
Jedzynie bez wojna
Jeść żeby żyć, czy żyć żeby jeść?
Jodło na obrazach
Jodło św. Jadwigi
Jodło św. Mikołaja
Kawa i zista
Kiszenie kapusty
Kochszule, czyli szkoła warzynio
Kołocz i kołoczyki
Kompot z rabarbru
Koza żywicielka
Kropelniczka
Kucharka na farze
Kuchnia w szkole
Łobiod we pyndziałek
Magiczne jodło
Modro kapusta
Na chorzowskim festynie
Nudle i kluseczki
O chlebie w Muzeum Chleba
Odpustowe maszkety
Papież przy śląskim stole
Pieczone gołąbki
Piwo i mioduńka
Pociąg do owoców
Polowanie przed obiadem
Powiedzonka o jedzeniu
Powstańcy, dziołchy i żur
Resume w pięciu językach
Rolady
Roztomajte inne jodło
Rzykanie przed jedzeniem
Schab od sztajgra
Serwety i biksy
Siemieniotka
Syry i kyjzy
Szałoty
Szpajza według pani Bernadety
Szpajz a von Raczek
Śląskie nakrycie stołu
Świniobicie u Michalików
Świyncelnik
Tuste na zomku
Warzynie w piosku
Wieczerzo u księcia
Włosi na Śląsku
W piątek: szczupak
W piątek: śledzie, smażonka
Towary kolonialne na śląskim stole
W dawnej śląskiej kuchni
Wilijo u Szołtysków
Zapiekanka a la Hitler
Zbijanie królika
Szczegóły
ISBN | 9788388966071 |
Autor | Marek Szołtysek |
Oprawa | tw |
Rok wydania | 2003 |
Format | a4 |
Stron | 112 |