OPAKOWANIA JEDNOSTKOWE I URZ DZENIA PAKUJ CE W PRZEMYśLE MISNYM. WYBRANE ZAGADNIENIA Z TECHNOLOGII MISA.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Skrypt zawiera opis i charakterystykę najważniejszych stosowanych w przemyśle mięsnym opakowań jednostkowych przeznaczonych do wędlin i mięsa: osłonek, folii i puszek metalowych. W opracowaniu przedstawiono systemy pakowania wyrobów mięsnych oraz wykorzystywane w tym procesie maszyny i urządzenia. Podano też zasady etykietowania i znakowania opakowań oraz scharakteryzowano interakcje tworzyw opakowaniowych ze środowiskiem naturalnym. Skrypt powstał z myślą o studentach Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu oraz Wydziału Rolniczego, kierunku ekonomika gospodarki żywnościowej, Akademii Rolniczej a także o osobach zainteresowanych problematyką opakowalnictwa w przemyśle mięsnym.
Szczegóły
ISBN | 8371603711 |
Autor | Gajewska-Szczerbal Hanna |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2004 |
Format | b5 |
Stron | 77 |