Ogólna technologia żywności /SGGW/
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wprowadzenie ... 7
1. Czyszczenie i sortowanie surowców
Alicja Ceglińska, Grażyna Cacak-Pietrzak ... 9
2. Rozdrabnianie
Grażyna Cacak-Pietrzak, Alicja Ceglińska ... 21
3. Zamrażanie
Andrzej Jarczyk, Stanisław Kalisz ... 31
4. Obróbka termiczna surowców
Marta Mitek, Joanna Niewczas ... 45
5. Pasteryzacja
Marta Mitek, Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia, Krystian Marszałek ... 57
6. Sterylizacja termiczna
Lech Adamczak, Aneta Cegiełka ... 71
7. Filtracja
Andrzej Jarczyk, Andrzej Gasik ... 82
8. Ekstrakcja
Małgorzata Wroniak, Krzysztof Krygier ... 90
9. Tłoczenie
Małgorzata Wroniak ... 101
10. Suszenie rozpyłowe
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 112
11. Procesy membranowe
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 122
12. Procesy fermentacyjne
Iwona Ścibisz ... 135
13. Hydroliza enzymatyczna
Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski ... 148
14. Wirowanie i homogenizacja
Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 157
15. Koagulacja i żelowanie
Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Anna Florowska ... 169
Szczegóły
ISBN | 9788375834802 |
Autor | Praca zbiorowa |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2013 |
Format | b5 |
Stron | 179 |