Owcze produkty spożywcze. egz.powystawowy
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów. Są to problemy bardzo ważne, prognozy wskazują bowiem, że Polska jako członek Unii Europejskiej może produkować więcej mięsa owczego, gdyż surowiec ten na rynku unijnym jest i będzie gatunkiem mięsa, którego produkcja nie pokrywa potrzeb tego rynku. Także z przetworami z mleka owczego (jak choćby ze słynnym oscypkiem) Polska może wiązać duże nadzieje na zbyt tych produktów na Jednolitym Rynku Europejskim.
Książka „Owcze produkty spożywcze” - oprawa miękka - Wydawnictwo Polskie Ekonomiczne, PWE. Książka posiada 196 stron i została wydana w 2005 r.
Szczegóły
ISBN | 9788320815931 |
Autor | Kędzior |
Oprawa | br |
Rok wydania | 2005 |
Format | b5 |
Stron | 196 |