Pomysły na drób i dzikie ptactwo
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Prawdziwych smakoszy nie trzeba długo namawiać do jedzenia potraw z drobiu. Mięso to bowiem ma nie tylko wysokie walory smakowe, ale jest również niezwykle zdrowe. Zaliczane jest do mięs białych, które mają małą zdolność do wytwarzania cholesterolu.
Dlatego dziwi fakt, że z tak szlachetnego surowca jakim są kury i kurczaki, kaczki i gęsi oraz co najmniej kilka rodzajów dzikiego ptactwa przyrządza się najczęściej tylko popularne dania jakimi są: kurczak pieczony lub z rożna, skrzydełka z grilla, kaczka z jabłkami i gęś z kapustą. Żeby Państwu udowodnić, jak duże możliwości smakowe daje różnorodność potraw z drobiu, proponujemy skorzystać z naszych przepisów. Są tu dania na co dzień, na szybki obiad lub kolację, ale również potrawy wykwintne, wymagające nieco fantazji i staranności, którymi można uświetnić każdą uroczystość domową.
Szczegóły
ISBN | 9788375440737 |
Autor | Hanna Grykałowska |
Rok wydania | 0 |
Stron | 0 |