Poradnik kelnera
towar niedostępny

Opis
Książka jest adresowana do osób pracujących lub zamierzających pracować w tym zawodzie. Może być też pomocna uczniom odpowiednich szkół zawodowych.
Spis treści
1. Zasady obsługi klientów
1.1. Charakterystyczne cechy zawodu – kelner
1.2. Prezentacja kelnera
1.3. Organizacja pracy kelnera
1.4. Typologia klientów
2. Obsługa gości
2.1. Systemy obsługi
2.2. Metody obsługi
2.3. Przebieg obsługi
2.4. Zasady obsługi
2.5. Inkaso należności
2.6. Skargi i reklamacje
3. Wyposażenie zakładu gastronomicznego
3.1. Wyposażenie techniczne
3.2. Bielizna stołowa
3.3. Naczynia stołowe
3.4. Szkło
3.5. Sztućce
4. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości
4.1. Techniki nakrywania stołu bielizną stołową
4.2. Dekoracja
4.3. Nakrycie stołów
4.4. Pomocnik kelnerski
5. Przenoszenie tac i zastawy stołowej
6. Karty menu
7. Podawanie potraw
7.1. Śniadania
7.2. Przystawki
7.3. Zupy
7.4. Drugie dania
7.5. Desery
7.6. Napoje alkoholowe
7.7. Napoje bezalkoholowe
7.8. Serwis specjalny
8. Aspekty prawne pracy kelnera
8.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
8.2. Wymagania sanitarne
8.3. System HACCP
Słowniczek
Szczegóły
ISBN | 9788362760251 |
Autor | Jaracz Beata |
Oprawa | broszura |
Rok wydania | 2011 |
Format | a5 |
Stron | 84 |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
