Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.Podr
towar niedostępny

Opis
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne.
W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono metody zmniejszenia ubytku magazynowego. Omówiono metody krojenia i pakowania pieczywa. Przedstawiono liczne rodzaje krajalnic i mechanizmy ich działania. Zaprezentowano sposoby magazynowania pieczywa i typowe magazyny. Przedstawiono krytyczne punkty kontroli występujące na końcowym etapie produkcji pieczywa.
Szczegóły
ISBN | 9788302157127 |
Autor | Dominik |
Oprawa | broszura |
Rok wydania | 2016 |
Format | b5 |
Stron | 104 |
Opinie o produkcie (0)
