Wędliny surowe. Wybrane działy z technologii mięsa.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Produkcja wędlin surowych polega na umiejętnym kierowaniu przemianami biochemicznymi oraz mikrobiologicznymi, a także procesami fizycznymi, które zachodzą w surowcu mięsnym i tłuszczowym zarówno w trakcie produkcji wędliny (dojrzewanie produkcyjne), jak i w okresie jej przechowywania (dojrzewanie poprodukcyjne). W polskiej literaturze fachowej brak jest kompleksowego, aktualnego przeglądu zagadnień dotyczących produkcji wędlin surowych. Niniejsze opracowanie powinno być przydatne studentom i technologom zainteresowanym podjęciem produkcji nowych asortymentów wędlin surowych na skalę przemysłową.
Szczegóły
ISBN | 8371600399 |
Autor | Pyrcz Jan |
Oprawa | br |
Rok wydania | 1996 |
Format | b5 |
Stron | 66 |