Wybrane zagadnienia z maszynoznawstwa w przemyśle spożywczym

Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 40,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
40.00
Cena netto: 38,10 zł
bez 5% VAT i kosztów dostawy
ilość EGZ.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Spis treści
Wprowadzenie ... 5
Rozdział 1. Opracowanie wyników pomiarów – Ewa Jakubczyk ... 7
Rozdział 2. Pomiar temperatury – Karolina Szulc ... 23
Rozdział 3. Pomiar ciśnienia – Ewa Domian, Katarzyna Samborska ... 38
Rozdział 4. Pomiar prędkości liniowej, strumienia i ilości przepływającego płynu – Monika Janowicz ... 57
Rozdział 5. Pomiar gęstości – Małgorzata Nowacka, Monika Janowicz ... 83
Rozdział 6. Pomiar wilgotności powietrza – Karolina Szulc ... 98
Rozdział 7. Pomiar poziomu cieczy i materiałów sypkich – Agnieszka Ciurzyńska ... 110
Rozdział 8. Termodynamika. Para wodna jako czynnik termodynamiczny – Iwona Sitkiewicz ... 125
Rozdział 9. Termodynamika. Przemiany termodynamiczne pary wodnej – Iwona Sitkiewicz ... 150
Rozdział 10. Termodynamika powietrza wilgotnego – Ewa Domian ... 176
Rozdział 11. Termodynamika obiegów chłodniczych – Hanna Kowalska ... 206
Rozdział 12. Bilans masy i energii – Magdalena Dadan, Ewa Gondek ... 230
Rozdział 13. Badanie pompy wirowej – Agata Marzec ... 262
Rozdział 14. Badanie wentylatorów – Dariusz Piotrowski ... 281
Rozdział 15. Badanie urządzenia chłodniczego – Hanna Kowalska ... 299

Szczegóły

ISBN 9788375838503
Autor Domain E.Lenart A.
Oprawa br
Rok wydania 2019
Format b5
Stron 313

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl