Wybrane zagadnienia z maszynoznawstwa w przemyśle spożywczym

Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 40,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

40.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość EGZ.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Spis treści
Wprowadzenie ... 5
Rozdział 1. Opracowanie wyników pomiarów – Ewa Jakubczyk ... 7
Rozdział 2. Pomiar temperatury – Karolina Szulc ... 23
Rozdział 3. Pomiar ciśnienia – Ewa Domian, Katarzyna Samborska ... 38
Rozdział 4. Pomiar prędkości liniowej, strumienia i ilości przepływającego płynu – Monika Janowicz ... 57
Rozdział 5. Pomiar gęstości – Małgorzata Nowacka, Monika Janowicz ... 83
Rozdział 6. Pomiar wilgotności powietrza – Karolina Szulc ... 98
Rozdział 7. Pomiar poziomu cieczy i materiałów sypkich – Agnieszka Ciurzyńska ... 110
Rozdział 8. Termodynamika. Para wodna jako czynnik termodynamiczny – Iwona Sitkiewicz ... 125
Rozdział 9. Termodynamika. Przemiany termodynamiczne pary wodnej – Iwona Sitkiewicz ... 150
Rozdział 10. Termodynamika powietrza wilgotnego – Ewa Domian ... 176
Rozdział 11. Termodynamika obiegów chłodniczych – Hanna Kowalska ... 206
Rozdział 12. Bilans masy i energii – Magdalena Dadan, Ewa Gondek ... 230
Rozdział 13. Badanie pompy wirowej – Agata Marzec ... 262
Rozdział 14. Badanie wentylatorów – Dariusz Piotrowski ... 281
Rozdział 15. Badanie urządzenia chłodniczego – Hanna Kowalska ... 299

Szczegóły

ISBN 9788375838503
Autor Domain E.Lenart A.
Oprawa br
Rok wydania 2019
Format b5
Stron 313

Bezpieczeństwo

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Submit
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl