Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji HAN.01. Prowadzenie sprzedaży. 2024

Zbiór zadań testowych i praktycznych przygotowujących do egzaminu w zawodach: sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa; kwalifikacja HAN.01. Prowadzenie sprzedaży; typ szkoły: szkoła branżowa I stopnia, technikum
Zbiór zawiera dziesięć zestawów przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikację HAN.01. Prowadzenie sprzedaży. Każdy zestaw zawiera 40 zadań testowych oraz jedno zadanie praktyczne. Testy zostały przygotowane zgodnie z podstawą programową dla zawodu sprzedawca i technik handlowiec.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji PGF.08. Zarządzanie kampanią reklamową.

Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji PGF.08. Zarządzanie kampanią reklamową
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji HGT.06. Realizacja usług w recepcji.

Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji HGT.06. Realizacja usług w recepcji
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Matura z matematyki 2010.cz.2.poziom podstawowy.

Wzory, twierdzenia, definicja.
161 zadań wprowadzających (132 z rozwiązaniami)
1033 zadania maturalne (183 z rozwiązaniami), w tym 415 zadań zamkniętych
441 zadań z zakresu minimum.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Dokumentacja w obsłudze podróżnych w portach i terminalach. Kwalifikacja SPL.02. – zeszyt ćwiczeń

zeszyt ćwiczeń przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik eksploatacji portów i terminali;
kwalifikacja SPL.02; typ szkoły: technikum; zawód: technik eksploatacji portów i terminali; 95 ćwiczeń, 3 zadania praktyczne
Autorka: Aleksandra Lewandowska
ISBN 978-83-67041-16-4
Zbiór ćwiczeń związanych z obsługą podróżnych w portach i terminalach jest zgodny z wybranymi zagadnieniami z podstawy programowej:
– SPL.02.3. Organizowanie obsługi podróżnych w portach i terminalach
2) korzysta z planów, map, danych i informacji turystycznych
3) przygotowuje oferty usług dla podróżnych
4) planuje obsługę podróżnych w portach i terminalach pasażerskich
– SPL.02.4. Wykonywanie obsługi podróżnych w portach i terminalach
2) przygotowuje materiały informacyjne dla podróżnych
3) udziela informacji podróżnym w portach i terminalach
4) sporządza dokumentację związaną z obsługą podróżnych
5) sprawdza dokumenty podróżnych wymagane w terminalach pasażerskich
11) posługuje się dwoma językami obcymi, w tym językiem angielskim, w zakresie niezbędnym do obsługi podróżnych
Zbiór ćwiczeń ma na celu udoskonalić umiejętności przygotowania materiałów informacyjnych, wypełniania dokumentacji dla podróżnych w różnych środkach transportu. Ćwiczenia mogą być wykorzystywane na lekcjach kształcenia zawodowego w szkołach kształcących w zawodzie technik eksploatacji portów i terminali jako utrwalenie wiadomości i przygotowanie do egzaminu SPL.02. Obsługa podróżnych w portach i terminalach.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Testy przygotowujące do egz.z kw.A.36. Prowadzenie rachunkowości.

typ szkoły: technikum, szkoła policealna; 200 zadań testowych i 5 zadań praktycznych
Autorka: Katarzyna Zwolińska
ISBN 978-83-65149-35-0
Zbiór zawiera pięć zestawów przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikację A.36. Prowadzenie rachunkowości. Każdy zestaw zawiera 40 zadań testowych oraz jedno zadanie praktyczne. Testy zostały przygotowane zgodnie z podstawą programową dla zawodów technik ekonomista i technik rachunkowości.
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji PGF.07. Wykonywanie przekazu reklamowego.

Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji PGF.07. Wykonywanie przekazu reklamowego
Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Zarządzanie kampanią reklamową. Podręcznik do kw.PGF.08.

podręcznik do o kwalifikacji PGF.08 Zarządzanie kampanią reklamową; typ szkoły: technikum; zawód: technik reklamy
Podręcznik obejmuje dziewięć rozdziałów:
1. Metody i techniki twórczego myślenia w procesie powstawania reklamy
2. Psychologia w reklamie
3. Prawo i etyka w reklamie
4. Strategia komunikacji marki
5. Planowanie kampanii reklamowej
6. Sprzedaż kampanii reklamowej
7. Zarządzanie informacją w procesie realizacji kampanii reklamowej
8. Zarządzanie procesem realizacji kampanii reklamowej
9. Ocena skuteczności kampanii reklamowej
Rozdziały zakończone są ćwiczeniami.Dostępność: Dostęny
Wysyłka w: 24 godziny
Praca biurowa i korespondencja- podręcznik.

Podręcznik pt. Praca biurowa i korespondencja jest przeznaczony nie tylko dla uczniów techników i słuchaczy szkół policealnych, ale również dla osób, które w swojej pracy zawodowej wykonują rożne czynności biurowe lub prowadzą korespondencję.
W pierwszej części podręcznika pt. Praca biurowa w przystępny sposób przedstawione zostały m.in. zagadnienia dotyczące: pracowników biurowych, funkcjonowania biur oraz organizacji spotkań służbowych. W części drugiej pt. Korespondencja omówione zostały rożne aspekty prowadzenia korespondencji służbowej. Na początku są to zagadnienia wspólne dla wszystkich rodzajów korespondencji, związane m.in. z jej bezpieczeństwem, przechowywaniem, archiwizowaniem i sporządzaniem. Następnie przedstawione zostały najczęściej występujące rodzaje korespondencji, tj. typowe pisma biurowe, korespondencja handlowa oraz korespondencja w sprawach administracyjnych i podatkowych.
Książka pt. Praca biurowa i korespondencja jest nie tylko podręcznikiem szkolnym, ale przede wszystkim poradnikiem, do którego Czytelnik może sięgnąć zawsze, gdy ma taką potrzebę. Dlatego teoria jest w nim ograniczona do minimum, natomiast zamieszczonych jest wiele wzorów dokumentów, przykładów i praktycznych wskazówek.
Dostępność: brak towaru
Język polski od A do Z. Młoda Polska, Dwudziestolecie międzywojenne. Repetytorium. .

Podręczniki przygotowano z myślą o uczniach szkół średnich, którzy chcą poszerzyć i ugruntować wiedzę z zakresu języka polskiego, doskonale ułatwiają przygotowanie do matury i egzaminów na wyższe uczelnie.
Dostępność: brak towaru
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik.

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik
Dostępność: brak towaru
Pytania i testy przygotowujące do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego

Zbiór pytań i testów przygotowujących do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej to pozycja przeznaczona dla uczniów techników uzupełniających i szkół policealnych o profilu gastronomicznym przygotowujących się do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Dostępność: brak towaru
Organizacja pracy cz.2.w hotelarstwie.Podr.do zaw.techn.hotel

Organizacja pracy w hotelarstwie. W części drugiej omówiono:
- zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO,
- zasady utrzymania porządku i czystości,
- zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP,
- współpracę z biurami podróży,
- charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
Dostępność: Dostęny
Podstawy rachunkowości i finansów w hotelarstwie

Jest to podręcznik opracowany zgodnie z podstawą programową oraz programem nauczania dla zawodu technik hotelarstwa. Celem niniejszego opracowania jest umożliwienie uczniom i słuchaczom zapoznanie się z podstawowymi zagadnieniami rachunkowości hotelowej.
Treści merytoryczne zawarte w podręczniku przygotowane zostały w oparciu o aktualne źródła wiedzy oraz na doświadczeniach dydaktycznych i praktycznych autorów.
Podręcznik zawiera, oprócz podstaw rachunkowości hotelowej, cały wachlarz zagadnień związanych z gospodarką finansową hotelu. Omówione zostały kalkulacje usług hotelowych jak też analiza ekonomiczna działalności hotelarskiej. Podręcznik stanowi pomoc dydaktyczną w nauczaniu przedmiotu oraz może być pomocny w prowadzeniu działalności gospodarczej w zakresie hotelarstwa i gastronomii.
Dostępność: brak towaru
Ekonomia i prawo w turystyce Podręcznik

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły policealnej.
Dostępność: brak towaru
Obsługa konsum.cz.2 w hotelarstwie.Podr.do Techn.Hotelarstwa

Obsługa konsumenta w hotelarstwie część 2
W części drugiej znajdują się opisy techniki pracy, metod serwowania potraw i napojów oraz organizacji różnych przyjęć. Zaprezentowano też szczegółowe usługi związane z gastronomią w obiektach hotelarskich.
Dostępność: brak towaru
