Podstawy kosmetologii w praktyce. Podręcznik technik usług kosmetycznych.
Autorka przybliża zagadnienia wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie (A. aa) , których nie opisano w publikacjach dotyczących poszczególnych kwalifikacji. Koncentruje się na roli związków chemicznych w kosmetyce. Omawia poszczególne składniki kosmetyków i tłumaczy mechanizmy ich działania.
Dostępność: brak towaru
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
Dostępność: brak towaru
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku. Kwalifikacja T.3.3.Podr
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. Kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności
Dostępność: brak towaru
Technologia gastronomiczna .T-II/1 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia
Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1
Dostępność: brak towaru
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
brak opisu
Dostępność: brak towaru
Technologia gastronomiczna .T-II/2 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).
Dostępność: brak towaru
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.Podr
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1.Podr.
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikacja T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne
Dostępność: brak towaru
Wodociągi i kanalizacja 2. Kanalizacja wyd.4 WSiP
Podręcznik do nauki przedmiotu Wodociągi i kanalizacja, przeznaczony dla uczniów technikum i szkoły policealnej, zawód: technik urządzeń sanitarnych, oraz do przedmiotu Oczyszczanie ścieków - dla uczniów technikum ochrony środowiska, specjalność: uzdatnianie wody i oczyszczanie ścieków. Przedstawiono w nim rodzaje i właściwości ścieków, odbiorniki ścieków, wymagania dotyczące jakości ścieków oczyszczonych, rodzaje kanalizacji i instalacje kanalizacyjne, pompownie ścieków i osadów, kanalizację grawitacyjną, podciśnieniową i ciśnieniową, oczyszczalnie ścieków oraz lokalne urządzenia kanalizacyjne.
Dostępność: brak towaru
PODSTAWY KOSMETOLOGII W PRAKTYCE. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH
Nowoczesny, aktualny podręcznik – następca znanej i cenionej publikacji Kosmetologia. Podstawy tej samej autorki!
Popyt na wykwalifikowanych pracowników w zawodzie technik usług kosmetycznych zachęca do kształcenia w tym kierunku i stwarza zapotrzebowanie na fachowe źródła wiedzy z kosmetologii.
Podręcznik doskonale odpowiada na te potrzeby. Przybliżono w nim zagadnienia wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie,których nie opisano w publikacjach dotyczących poszczególnych kwalifikacji.
Autorka koncentruje się na roli związków chemicznych w kosmetyce. Starannie omawia rośliny stosowane w kosmetologii. Analizuje znaczenie związków biologicznie czynnych pochodzenia roślinnego, zwierzęcego i mineralnego. Omawia poszczególne składniki kosmetyków i tłumaczy mechanizmy ich działania. Przedstawia także podstawowe zabiegi kosmetyczne.
Przekazana tu wiedza będzie istotna podczas egzaminu praktycznego i z pewnością zaowocuje w przyszłej pracy zawodowej.
Dostępność: brak towaru
Rysunek techniczny budowlany. B16,B18,B20,WSiP.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w kierunkach technik budownictwa na podbudowie kwalifikacji: B.16. w zawodzie betoniarz-zbrojarz, B.18. w zawodzie murarz-tynkarz, B.20. w zawodzie monter konstrukcji budowlanych.
Podręcznik omawia między innymi podstawowe wiadomości na temat rodzajów rysunków budowlanych i norm w nich stosowanych oraz zasad wymiarowania i opisywania rysunków. Na szczególną uwagę zasługują działy dotyczące czytania projektów budowlanych oraz zastosowania programów komputerowych w projektowaniu budowlanym. Wiedzę teoretyczną autor poparł licznymi przykładami i ćwiczeniami, które wskazują uczniowi sposoby praktycznego zastosowania teorii.
Dostępność: brak towaru
Sporządzanie napojów i potraw. T.6.1. Podręcznik do zawodu Technik żywienia.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności).
Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do oceny towaroznawczej surowców i produktów żywnościowych. Wyczerpująco opisuje też zasady ich przechowywania. Liczne ilustracje ułatwiają zapamiętanie ważniejszych treści.
Dostępność: brak towaru
Repetytorium + testy egzamin zawodowy .Kwalifikacja B.18 Murarz-tynkarz, techn.budownictwa.
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach murarz-tynkarz i technik budownictwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji B.18 (Wykonywanie robót murarskich i tynkarskich).
Ta książka umożliwia uporządkowanie wiedzy dotyczącej: zapraw murarskich i tynkarskich oraz mieszanek betonowych, murowanych konstrukcji budowlanych, tynków wewnętrznych i zewnętrznych, remontów i rozbiórki murowanych konstrukcji budowlanych, napraw tynków. Dzięki testom uczeń sprawdzi poziom swojej wiedzy. Zadania praktyczne z rozwiązaniami ułatwiają opanowanie umiejętności związanych z usługami murarskimi i tynkarskimi. Publikacja jest szczególnie cenna dla osób przystępujących eksternistycznie do egzaminu oraz murarzy-tynkarzy i techników budownictwa rozpoczynających pracę w zawodzie.
Dostępność: brak towaru
Rysunek techniczny zawodowy w branży mechanicznej i samochodowej..
Podręcznik skierowany do uczniów klas 2 szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodach technik mechanik i technik pojazdów samochodowych.
Wymiarowanie, szkicowanie i rysowanie w rzutach prostokątnych, tolerancje wymiarów liniowych i geometrycznych, pasowania w budowie maszyn, rysunek złożeniowy – to tylko niektóre zagadnienia opisane w publikacji. Wszystkie treści zostały opracowane zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami PN i EN. Autorzy zwrócili szczególną uwagę na sporządzanie rysunków za pomocą programów komputerowych. Podręcznik może też pełnić funkcję przewodnika dla konstruktorów i technologów z branży mechanicznej i samochodowej podczas projektowania. Dzięki zdjęciom, rysunkom i schematom uczeń szybko zrozumie omawiane treści, a kolorowo wyodrębnione definicje oraz pytania pomogą mu uporządkować wiedzę i sprawdzić jej poziom.
Dostępność: brak towaru
Przygotowywanie dokumentacji przetargowej.Kwalifikacja B.30.2
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji B.30 (Przygotowywanie dokumentacji przetargowej).
W podręczniku wyczerpująco omówiono zasady i tryb udzielania zamówień publicznych, sposoby rozróżniania dokumentów przetargowych oraz posługiwania się dokumentacją przetargową. Przedstawiono również zasady sporządzania specyfikacji warunków zamówienia i przygotowywania oferty na roboty budowlane. Wiedzę teoretyczną wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami praktycznymi oraz wydrukami z programu do kosztorysowania Norma Expert. Liczne rysunki, schematy i zdjęcia ułatwią uczniom zrozumienie opisanych treści. Wyodrębnione kolorem definicje, pojęcia oraz pytania kontrolne pomogą usystematyzować wiedzę.
Dostępność: brak towaru