Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne

Podstawy kosmetologii w praktyce. Podręcznik technik usług kosmetycznych.

Podstawy kosmetologii w praktyce. Podręcznik technik usług kosmetycznych.
Podstawy kosmetologii w praktyce. Podręcznik technik usług kosmetycznych.

Autorka przybliża zagadnienia wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie (A. aa) , których nie opisano w publikacjach dotyczących poszczególnych kwalifikacji. Koncentruje się na roli związków chemicznych w kosmetyce. Omawia poszczególne składniki kosmetyków i tłumaczy mechanizmy ich działania.

Dostępność: brak towaru

Cena:

43,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
brak opisu

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,20 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku. Kwalifikacja T.3.3.Podr

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku. Kwalifikacja T.3.3.Podr
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku. Kwalifikacja T.3.3.Podr

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. Kwalifikacja T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności

Dostępność: brak towaru

Cena:

36,90 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Technologia gastronomiczna .T-II/1 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6

Technologia gastronomiczna .T-II/1 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6
Technologia gastronomiczna .T-II/1 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia
Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,20 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń 2.Kwalifikacja T.6

brak opisu

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,20 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Technologia gastronomiczna .T-II/2 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6

Technologia gastronomiczna .T-II/2 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6
Technologia gastronomiczna .T-II/2 z towaroznawstwem.Kwalifik.T.6

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,20 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.Podr

Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.Podr
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.Podr

Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne

Dostępność: brak towaru

Cena:

36,90 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1.Podr.

Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1.Podr.
Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1.Podr.

Magazynowanie surowców piekarskich. Kwalifikacja T.3.1. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne

Dostępność: brak towaru

Cena:

36,90 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikacja T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności Szkoły ponadgimnazjalne

Dostępność: brak towaru

Cena:

36,90 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Wodociągi i kanalizacja 2. Kanalizacja wyd.4 WSiP

Wodociągi i kanalizacja 2. Kanalizacja wyd.4 WSiP
Wodociągi i kanalizacja 2. Kanalizacja wyd.4 WSiP

Podręcznik do nauki przedmiotu Wodociągi i kanalizacja, przeznaczony dla uczniów technikum i szkoły policealnej, zawód: technik urządzeń sanitarnych, oraz do przedmiotu Oczyszczanie ścieków - dla uczniów technikum ochrony środowiska, specjalność: uzdatnianie wody i oczyszczanie ścieków. Przedstawiono w nim rodzaje i właściwości ścieków, odbiorniki ścieków, wymagania dotyczące jakości ścieków oczyszczonych, rodzaje kanalizacji i instalacje kanalizacyjne, pompownie ścieków i osadów, kanalizację grawitacyjną, podciśnieniową i ciśnieniową, oczyszczalnie ścieków oraz lokalne urządzenia kanalizacyjne.

Dostępność: brak towaru

Cena:

76,70 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

PODSTAWY KOSMETOLOGII W PRAKTYCE. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH

PODSTAWY KOSMETOLOGII W PRAKTYCE. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH
PODSTAWY KOSMETOLOGII W PRAKTYCE. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH

Nowoczesny, aktualny podręcznik – następca znanej i cenionej publikacji Kosmetologia. Podstawy tej samej autorki!

Popyt na wykwalifikowanych pracowników w zawodzie technik usług kosmetycznych zachęca do kształcenia w tym kierunku i stwarza zapotrzebowanie na fachowe źródła wiedzy z kosmetologii.

Podręcznik doskonale odpowiada na te potrzeby. Przybliżono w nim zagadnienia wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie,których nie opisano w publikacjach dotyczących poszczególnych kwalifikacji.

Autorka koncentruje się na roli związków chemicznych w kosmetyce. Starannie omawia rośliny stosowane w kosmetologii. Analizuje znaczenie związków biologicznie czynnych pochodzenia roślinnego, zwierzęcego i mineralnego. Omawia poszczególne składniki kosmetyków i tłumaczy mechanizmy ich działania. Przedstawia także podstawowe zabiegi kosmetyczne.

Przekazana tu wiedza będzie istotna podczas egzaminu praktycznego i z pewnością zaowocuje w przyszłej pracy zawodowej. 

Dostępność: brak towaru

Cena:

43,00 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Rysunek techniczny budowlany. B16,B18,B20,WSiP.

Rysunek techniczny budowlany. B16,B18,B20,WSiP.
Rysunek techniczny budowlany. B16,B18,B20,WSiP.

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w kierunkach technik budownictwa na podbudowie kwalifikacji: B.16. w zawodzie betoniarz-zbrojarz, B.18. w zawodzie murarz-tynkarz, B.20. w zawodzie monter konstrukcji budowlanych.

Podręcznik omawia między innymi podstawowe wiadomości na temat rodzajów rysunków budowlanych i norm w nich stosowanych oraz zasad wymiarowania i opisywania rysunków. Na szczególną uwagę zasługują działy dotyczące czytania projektów budowlanych oraz zastosowania programów komputerowych w projektowaniu budowlanym. Wiedzę teoretyczną autor poparł licznymi przykładami i ćwiczeniami, które wskazują uczniowi sposoby praktycznego zastosowania teorii.

Dostępność: brak towaru

Cena:

45,50 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Sporządzanie napojów i potraw. T.6.1. Podręcznik do zawodu Technik żywienia.

Sporządzanie napojów i potraw. T.6.1. Podręcznik do zawodu Technik  żywienia.
Sporządzanie napojów i potraw. T.6.1. Podręcznik do zawodu Technik żywienia.

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.6 (Przechowywanie żywności).

Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do oceny towaroznawczej surowców i produktów żywnościowych. Wyczerpująco opisuje też zasady ich przechowywania. Liczne ilustracje ułatwiają zapamiętanie ważniejszych treści.

Dostępność: brak towaru

Cena:

55,50 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Repetytorium + testy egzamin zawodowy .Kwalifikacja B.18 Murarz-tynkarz, techn.budownictwa.

Repetytorium + testy egzamin zawodowy .Kwalifikacja  B.18 Murarz-tynkarz, techn.budownictwa.
Repetytorium + testy egzamin zawodowy .Kwalifikacja B.18 Murarz-tynkarz, techn.budownictwa.

Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach murarz-tynkarz i technik budownictwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji B.18 (Wykonywanie robót murarskich i tynkarskich).

Ta książka umożliwia uporządkowanie wiedzy dotyczącej: zapraw murarskich i tynkarskich oraz mieszanek betonowych, murowanych konstrukcji budowlanych, tynków wewnętrznych i zewnętrznych, remontów i rozbiórki murowanych konstrukcji budowlanych, napraw tynków. Dzięki testom uczeń sprawdzi poziom swojej wiedzy. Zadania praktyczne z rozwiązaniami ułatwiają opanowanie umiejętności związanych z usługami murarskimi i tynkarskimi. Publikacja jest szczególnie cenna dla osób przystępujących eksternistycznie do egzaminu oraz murarzy-tynkarzy i techników budownictwa rozpoczynających pracę w zawodzie.

Dostępność: brak towaru

Cena:

43,10 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Rysunek techniczny zawodowy w branży mechanicznej i samochodowej..

Rysunek techniczny zawodowy w branży mechanicznej i samochodowej..
Rysunek techniczny zawodowy w branży mechanicznej i samochodowej..

Podręcznik skierowany do uczniów klas 2 szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodach technik mechanik i technik pojazdów samochodowych.

Wymiarowanie, szkicowanie i rysowanie w rzutach prostokątnych, tolerancje wymiarów liniowych i geometrycznych, pasowania w budowie maszyn, rysunek złożeniowy – to tylko niektóre zagadnienia opisane w publikacji. Wszystkie treści zostały opracowane zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami PN i EN. Autorzy zwrócili szczególną uwagę na sporządzanie rysunków za pomocą programów komputerowych. Podręcznik może też pełnić funkcję przewodnika dla konstruktorów i technologów z branży mechanicznej i samochodowej podczas projektowania. Dzięki zdjęciom, rysunkom i schematom uczeń szybko zrozumie omawiane treści, a kolorowo wyodrębnione definicje oraz pytania pomogą mu uporządkować wiedzę i sprawdzić jej poziom.

Dostępność: brak towaru

Cena:

49,20 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Przygotowywanie dokumentacji przetargowej.Kwalifikacja B.30.2

Przygotowywanie dokumentacji przetargowej.Kwalifikacja B.30.2
Przygotowywanie dokumentacji przetargowej.Kwalifikacja B.30.2

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji B.30 (Przygotowywanie dokumentacji przetargowej).

W podręczniku wyczerpująco omówiono zasady i tryb udzielania zamówień publicznych, sposoby rozróżniania dokumentów przetargowych oraz posługiwania się dokumentacją przetargową. Przedstawiono również zasady sporządzania specyfikacji warunków zamówienia i przygotowywania oferty na roboty budowlane. Wiedzę teoretyczną wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami praktycznymi oraz wydrukami z programu do kosztorysowania Norma Expert. Liczne rysunki, schematy i zdjęcia ułatwią uczniom zrozumienie opisanych treści. Wyodrębnione kolorem definicje, pojęcia oraz pytania kontrolne pomogą usystematyzować wiedzę.

Dostępność: brak towaru

Cena:

43,10 zł

zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl